Sardiniens vingårdar 

Vinresa till Sardinien i Italien Sardiniens Vin...

Läs mer
Vinresor Italien-barrique-3web.jpg Vinresor Italien-dsc_0033web.jpg Vinresor Italien-web_dsc_0250.jpg Vinresor Italien-web_dsc_0224.jpg Vinresor Italien-soleminis_09-11-2012-178web.jpg

Vinresor med guide till Sardinien i Italien

Munskänkarna rekommenderar våra vinresor "Södra Sardiniens vingårdar" och "Sardiniens vingårdar" 

Medelhavet har ett fantastiskt klimat och Sardinien är dess mest rappresentativa del. Cagliari kallas allmänt ”La Città del Sole”  och det beror på att vi har mellann 300 och 350 soldagar per år. Cagliari är en stor stad, med den lilla stadens karaktär. Det finns utmärkta allmänna kommunikationer och det mesta ligger mycket nära. Vi har en 8 km lång sandstrand ”il Poetto” bara 5 km från stadskärnan. Utbudet av restauranger , caféer och vänliga människor är enastående.  Vår och höst är klimatmässigt de bästa perioderna, ty sommaren tenderar att vara alltför het för att kunna njuta av vandringar
Hur njuter man bästa av en mat- och vinresa till Italien? Frågan har många svar, men vi tror att ett av de allra bästa sätten är att sakta närma sig en Italiansk vingård tillsammans med en guide som har en djup kunskap om produkterna och människorna bakom vinerna. Resan, förflyttningen blir en del av upplevelsen tillsammans med alla möten med passionerade vintillverkare. 
 
Det milda klimatet på Sardinien i Italien, som präglas av medelhavet, vindarna, solen och den vilda naturen, ger oss också goda möjligheter till bad och simturer. Med andra ord skall vi njuta av livets goda under en vecka. Vi promenerar i vingårdarna tillsammans med vinmakarna under tiden de berättar om sina ”odlingsfilosofier”. Det finns inget mer spännande jordbruk, det finns över 10.000 olika sorters vindruver, som alla ger utmärkta viner vid rätt odlingsförutättningar. 
 
Sardiniens vinodlare har gjort fantastiskt stora framsteg under de sista 10 åren och idag håller de hög Italiensk standard. Vi har tagit fram ett program, där vi vill ge dig möjlighet att lära känna Sardisk vin- och matkultur och några av människorna bakom dessa underverk. Sardiniens uppvaknande som vinregion har noterats i hela Italien.
 
Vi erbjuder en Vinresa till Sardinien i Italien i april månad, som vi har kallat ”Södra Sardiniens Vingårdar”. (Juniresan är redan fulltecknad). Under denna vecka har vi fokus på Sardiniens röda viner, där Cannonau, Granache, Carignano och Bovale Sardo är vinbasen i många mycket intressanta viner.
 
I september månad har vi en vinresa ”Sardiniens Vingårdar”, vi besöker vingårdar och provsmakar unika röda-, vita och dessertviner. De dominerande druvorna är Vermentino, Cannonau, Vernaccia, Malvasia och Moscato. En dag är vi med i skördearbetet. 
 
Vi vill att resan blir ett fint minne som ni kommer att bära med er långt efter att ni kommit hem efter resan. Tänk på att ha ytrymme i era resväskor, det känns lite spännande att kunna köpa vin, som är tillverkat på de druvor du har ”plockat”/sett växa på rankorna
 
 
prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning