Tryffel och vinresa till Sardinien

Tryffel och vinresa till Sardinien En tryffel o...

Läs mer

Tryffel och vinresa till Sardinien

En tryffel och vinresa med "Årets Svampkonsulent 2019" Malin Mobrandt och Måns Hallqvist som är sard (obs! inte sardin) sedan 30 år. Måns har en stark kärlek till ön som bara ökar dag för dag.

Sardinien är en av Italiens mest intressanta resmål med sin mix av orörd natur, gästfrihet och kulinariska upplevelser. Alla italienare drömmer om att komma till Sardinien på semester. Måns vill ge dig känslan av att vara en del av ön, inte turist. Hans långa relation till ön Sardinien gör att vi har möjlighet att skapa kanske de mest personliga resorna, där vi generöst delar med oss av våra smultronställen.

Tryffelintresset är mycket stort här och när de rätta förutsättningarna infinner sig i den sardiska naturen, så fylls de sardiska kalkrika skogarna med människor från de italienska regionerna Piemonte och Toscana. Det är välkänt att tryffel flyttas från olika regioner och därigenom även byter ursprung. Våra tryffeljägare i Laconi (Marco och Veronica) kan berätta om hur de först kom i kontakt med tryffeljakten. Personer med toskanskt registrerade bilar sa att de letade efter fornminnen, men den karakteristiska doften från deras bilar avslöjadade dem.

Ledarteamet för denna annorlunda resa är mycket starkt. Malin Mobrandt är ansvarig ledare för tryffeldelen och som utbildad svampkonsulent brinner Malin för att på alla möjliga sätt sprida kunskap om "naturen som skafferi". På hemmaplan håller hon föreläsningar, arrangerar kurser och matlagningsevent. Olika former av provningar där både tryffel och annat spännande som man finner i naturen samsas med vin, till och med i desserter, och ofta tillsammans med Munskänkarna (där hon ingår i dess lokala styrelse). Det Malin inte vet om svamp och tryffel är säkert inte värt att veta.

All lokal guidning gör av Måns på svenska.


Under veckan tillsammans kommer vi att flitigt botanisera bland tryffel, viner och sardisk kultur. Vår målsättning är att du skall få en vecka full av spännande erfarenheter, härliga möten och mycket god mat i en unik natur med den trevliga inhemska befolkningen. Vi bor hela veckan på ett ***-stjärnigt hotell i centrala Cagliari. Det är en perfekt mix med utflykter i naturen och sedan eftermiddag och kväll i en härlig stadsmiljö.

Dag nummer 2 åker vi till Laconi där vår lokala guider Veronica och Marco tillsammans med sina tryffelhundar skall hjälpa oss att finna väldoftande tryffel.


Vi kommer även att laga mat tillsammans två eftermiddagar och därefter äter vi tillsammans det vi har lagat.  Naturligtvis kommer vi att få lära oss hur man  tillagar en delikat pastarätt med tryffel.


Efter utflykterna på den sardiska landsbygden kan du njuta av Cagliaris utbud av restauranger och caféer. En av dagarna gör vi en lättare stadsvandring i denna vackra stad och du får en genuin introduktion i dess historia och traditioner.


Sol, mustiga färger och dofter kommer att vara högst närvarande under våra dagar tillsammans. Medeltemperaturen är runt 20 C så tag med badkläderna för det kommer att finnas goda möjligheter att svalka dig i det kristallblåa Medelhavet.

Nästan allt ingår; flyg, transfer, hotell, fyra middagar, 2 st matlagningar, 3 st lättluncher och två picknick luncher samt fyra vinprovningar. Vi bor på ett bekvämt ***-stjärnigt familjedrivet hotell Cagliari.


prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning