I vårt utbud av resor hittar du resor i grupp och på egen hand. Bland våra resor kan man finna alla svårighetsgrader och det finns ngn resa som passar alla. Varje resa har indikerat svårighetsgrad. Det mesta ingår i vår resor

Gruppresa med guide

Majoriteten av våra resor är gruppresor med guide. Vi har organiserat hela resan efter vår allra  bästa förmåga. Vi lägger mycket kraft på att resans alla detaljer fungerar och så att ni skall ha det bra hela tiden.. Det ingår flyg, transfer, hotell, de flesta måltider och guide. Vi utnyttjar vår djupa kunskap om Italien och väljer de mest karakteristiska restaurangerna och hotellen.  Vårt mål är att vi skall bli som en familj under veckan tillsammans.


Resa på egen hand

Dessa resor passar för personer som vill ha full frihet och inga tider att passa. Du går eller cyklar utan grupp, men med mycket utförlig information. Du får en en ”Roadbook” (all info om vandringar/cykling) och en GPS. Fördelen med GPS är att det är lätt att följa ”spåret” och att man omgående ser om man gått/cyklat fel. Orienterande kartor finns i Roadbooken.Du har även tillgång till ett servicenummer, som man kan ringa vid hälsoproblem och mekaniska problem med cyklar.  Roadbooken kan vara både på engelska och svenska. 

Vi förbokar alla hotell och vissa måltider ingår, det gör att du kan fokusera på upplevelsen och njuta


Gruppstorlek

Våra grupper är små 4 – 25 personer. Guiderna är nästan alltid svensktalande. Guiden är alltid säkerhetsansvarig, men vid grupper mer än 8 personer är vi alltid 2 st guider. Vi anpassar alltid farten till alla deltagare. De som vill gå fortare går med en guide och de som vill njuta lite mer av naturen gör det.


Svårighetsgrader

De flesta turer är anpassade till normalkondition och varje dagsetapp har en en svårighetsgrad markerad. Du kan se i vår faktaruta ”Hur svår är turen”, vad det innebär.


Tider och tempo

Alla tider i programmet rör effektiv vandrings- eller cykeltid, naturligtvis stannar vi ofta och njuter av naturen/utsikten eller att guiden berättar om kultur/natur/historia/etc. Vi går väldigt ofta kustnära, så vi får många tillfällen till sköna bad i Medelhavet.


Väder och vind

Medelhavet är ofta mycket vädersäkert under perioden april-oktober, men det är alltid bra att vara beredd på ngn regnskur. Vi vandrar och cyklar , så länge inte lokala myndigheter har utfärdat vädervarningar, som kan äventyra din säkerhet. Därför reseverar vi oss för ändringar i programmet för väder och vind.

Solen vid Medelhavet är alltid starkare än i Norden, därför bör du ha solkräm med hög skyddsfaktor och solhatt/keps.


Kartor

Vid våra gruppresor med guide ingår inga kartor, dock har guiden detaljerade kartor. Guiden kan hjälpa er köpa dem på plats. Vid alla våra Cykelresor får du en översiktskarta


Avreseinformation

Vi skickar alla resehandlingar senast 14 dagar innan avresa. Var god boka ej anslutningsflyg innan ni har fått uppgift om flygtider av oss. 


Berätta för oss!

Om du inte är nöjd med ngt under resan uppskattar vi att du meddelar oss det. Vi skall alltid göra vårt yttersta att resan blir ett fint minne för dig. Efter resan skickar vi en länk dår du kan utvärdera din vecka med oss.

prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning