Språkresa till Sardinien-web-5-senza-titolo-1.gif Språkresa till Sardinien-9-web_anfiteatro_ca(2).jpg Språkresa till Sardinien-1-web_20140909_104401(1).jpg Språkresa till Sardinien-web-6-senza-titolo-1.gif Språkresa till Sardinien-web-4-senza-titolo-1.gif Språkresa till Sardinien-web-2senza-titolo-1(1).gif Språkresa till Sardinien-web-2senza-titolo-1(2).gif
Beskrivning
Ingår i resan
Resprogram
Fakta om resan
Flyg
Boende
Våra gäster om resan

Språkkurs Italienska i Cagliari på Sardinien

 
Det är få som vet att Italienska är ett av de språk som har mest studerande i världen. Naturligtvis beror det inte på att Italienska är ett världsspråk utan på att all älskar den Italienska kulturen, maten, klimatet, historien och Medelhavet. I början av förra seklet fanns fanns det många svenska diktare (Birger sjöberg, Evert Taube m.fl) som besjöng detta underbara land. Det är en bra start för en språkresa på Sardinien i Italien 
 
Cagliari på Sardinien, Mitt i Medelhavet är enligt oss den perfekta miljön för att lära sig Italienska. Cagliari är en stad med mycket kultur och är byggd ”ovanpå” feniciskt, Punisk (Karthago) och Romersk civilisation. Cagliari har ett mycket fint operahus med ett storartat program, teatrar, Reading med Litteratur festivaler, jazzklubbar, bluespubar, restauranger, cafe’er etc. En språkresa till Italien bör ge möjlighet till att vårda sina kulturella intressen. Cagliari köket är berömt för sin pasta med fisk och skaldjur! Vinerna håller mycket hög klass och har mycket rimliga priser.
 
Cagliari är även en kuststad och vi har en 8 km lång strand (Il Poetto), där man kan simma, promenera, läsa en god bok, äta en utmärkt lunc etc. I slutet av oktober och i början av november är det 23-24 grader i Medelhavet. Vädret brukar vara som svensk försommar, när den är som bäst. En språkresa till Italien bör ge möjlighet till relax.
 
Vår språkresa har 20 h/vecka undervisning och ni har lektioner må – fre. Första dagen gör alla en kunskapstest i Italienska och det ger oss möjlighet att dela in er i grupper. Vi undervisar det Italienska språket pss att det ger en kunskap om Italiensk sätt att leva och dess kultur. Våra lärare har lång erfarenhet att undervisa i Italienska språket till människor som andra språk. I Cagliari talas en mycket vårdad Italienska med ett distinkt uttal, som gör det enklare att kommunicera och förenklar inlärningsprocessen. Ni bor på gångavstånd från skolan  enligt era önskemål, Vi kan erbjuda inneboende i familj, lägenhet med kokvrå eller Hotell. Vi skapar ett Campus där skolan, boendet, fritidsaktiviteter, restauranger och cafe’er utgör basen. Efter genomförd språkkurs får varje deltagare ett diplom. Ni kan välja 1-, 2- eller 3-veckors kurser i det Italienska språket. 
 
Varje dag finns det gemensamma fritidsaktiviteter planerade, som naturligtvis är frivilliga. I eret grundpris ingår det 3 st vandringar och 2 st middagar. Övriga aktiviteter har en extra kostnad enl. ide’n att ni betalar bara för de aktiviteter ni deltager på. Vi kommer att besöka flera mycket intressanta vingårdar, deltaga vid skörden av oliver, pressa oliver och ta med oss färskpressad olivolja hem och vandra i den vackra Sardiska Naturen. 
 
I Priset Ingår:
Flygresa, del i dubbelrum inkl. frukost (hotell/B&B), inneboende familj eller lägenhet, 2 vandringar med picknick lunch, 1  stadsvandring i Cagliari med guide, 2 st middagar (drycker ingår ej), värd och en kort beskrivning av Cagliari (historia, kultur, restauranger, caféer, etc) 
 
I priset för lägenhet ingår lakan, handdukar, el, gas, städning 1 gång/vecka + slutstädning
 
Ingår ej:
Inträde muséer, incheckat bagage, drycker till middagar, frukost (lägenheter), allt som ej är angivet ovan och övriga måltider 
 
Tillägg:
Bagage: Incheckad väska, 20 kg: 600 kronor
 
Boende:
Tillägg för enkelrum Hotel*** 2.200 kronor/vecka
Tillägg för enkelrum B&B 1.900 kronor/vecka
Tillägg för 1 person i lght 2.100 kronor/vecka
 
Fritidsaktiviteter:
Cykelturer med guide och cykel ( från 200 kronor), Besök Vingård med provsmakning (fr. 390 kronor), Vandringar med guide och picknick lunch (fr. 300 kronor), vandring på egen hand med GPS och transport (fr. 200 kronor), segling dagstur, tennis på egen hand (från 100 kronor/h, tennis med tränare (200 kronor/h + banhyra) 
 
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter

Program:

Dag1 (21/10): Ankomst till Cagliari. Vi hämtar er på flygplatsen och vi åker till ert hotell/lägenhet. Deltagarna anländer med olika flyg under dagen. Middag på egen hand.

Dag 2 (22/10):Idag  (kl 10 – 16.30) har vi vandring (ingår i grundpriset)  för alla med picknick lunch på programmet, som ingår i grundpriset. Inom Cagliaris stadsgräns finns ett antal fantastiska parker och orörda naturområden. Vår favorit  kallas ”La Sella Del Diavolo” och ligger på en halvö och därifrån har vi en fantastisk utsikt mot vår berömda strand, ”Il poetto”. Den är 8 km lång.  Legenden förtäljer att en kämpade ängel lyckades ”brotta ner” djävulen och få herraväldet över Cagliari. Ängeln satte sig på ”Hin onde” och tyngden tryckte ihop berget och bildade den sänka (sadel) som kallas sedan dess ”La Sella Del Diavolo”.

Vi träffas kl 19.00  på Cafe’ Libarium för en aperotivo innan gemensam Välkomstmiddag (ingår i grundpriset) i Cagliari.

Vandring:      10 km,4 h    upp: 345 m      ner: 345 m     Svårighet: 

 

Dag 3 (23/10):Det är skönt att vakna upp i härliga Cagliari, dess 7 kullar skapar en fin stadsbild och många härliga utsiktspunkter. Ni äter en fin frukost med en skummig cappuccino och därefter träffas vi och går gemensamt till era skolklasser.Ni har undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter). Du börjar med en test, för att se dina förkunskaper och dela in er i grupper.

Efter lunch som du äter på egen hand på någon av alla dessa trevliga trattorier i närheten av skolan. Mätta och belåtna går vi alla för en gemensam stadsvandring (kl 15 – 18)   i Cagliari. Vandringen ger er en rivstart och hjälper er att hitta under resten av din vistelse.

Stadsvandring:        7 km,  4 h     upp: 90 m         ner: 90 m    Svårighet:   

Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo.

Middag på egen hand i Cagliari.

 

Dag 4 (24/10): Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

På eftermiddagen  har vi en cykeltur (kl 13.30 – 17.30) på programmet och vi besöker Naturparken Molentargius och vår strand Poetto. Ta gärna med handduk och baddräkt/badbyxor. Vi äter lunch på egen hand på någon av Poettos alla trevliga strandcaféer för de som önskar.

Middag på egen hand.

Cykling: 25 km - Totalstigning: 30 m  svårighetsgrad: 

Dag 5 (25/10): Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Idag har vi en välförtjänt vilodag från alla aktiviteter. Ni strosar runt på egen hand. Varför inte en besök på ngn av Cagliaris fina stränder eller besöka ngn av Cagliaris historiska platser såsom den Romerska Amfiteatern.

Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo.

Middag på egen hand i Cagliari.

Dag 6 (26/10): Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Bland dagens aktiviteter kan ni välja på segling (kl 13 – 17)  eller tennis.

På kvällen har vi vinprovning (150 Kronor/person) för de som vill. Vi skal provsmaka Sardiska röda viner som vi skall lära oss mer om. Druvorna är Cannonau, Carignano, Bovale Sardo och Nieddera. Flera Sardiska röda viner har blivit utsedda under åren som några av Italiens bästa. Visst låter det spännande? Efter vinprovningen kan vi gå att äta tillsammans (ingår ej).

Middag på egen hand i Cagliari.

Dag 7 (27/10): Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Eftermiddagen ägnas åt en matlagningskurs (300 Kronor/person). Vi har fokus på pasta och naturligtvis avslutar vi med att äta upp det vi har lagat.

 

Dag 8 (28/10): Vi besöker en mycket intressant vingård, kanske en av Italiens bästa. Vingården ligger fint i byn Serdiana, i det ditrikt som kallas Parteolla. Giulia, en fantastisk duktig sommelier, tar hand om oss och visar oss La Cantina samt leder vår provsmakning,  Efter provsmakning äter vi en god lunch i byn Dolianova på restaurangen ”Il Nostro Mondo” hos Franco. Mätta och belåtna återvänder vi till Cagliari.

Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo och middag på egen hand i Cagliari.

Avfärd och flyg hem från Cagliari för de som har valt att stanna 1 vecka!

Dag 9 (29/10):  Idag vandrar vi i Cagliaris vackra omnejder (kl 8 – 17). Vi tar bussen till Sarroch och vi stiger av i närheten av Stadshuset. Vandringen följer strandlinjen ända fram Nora, totalt är det cirka 15 km hela vandringen. Det finns möjlighet att se en Romersk ruinstad  i Nora. Du kommer att passera lyxhotell, våtmarker, tallskogar, sommarstugor, medelhavsnatur (macchia mediteranea) och sandstränder.

I Nora finns det ett museum uppbyggt kring de romerska fornlämningarna, som är mycket intressant. De närliggande våtmarkerna/fågelreservat har också ett museum.  Öppettiderna kan variera ngt beroende på årstiderna. Du har säkert tid till en simtur i medelhavet i närheten av den romerska ruinstaden och känna de historiska vingslagen. Under tiden ni badar dukar vi upp en fin picknick lunch baserad på lokala specialiteter.

Middag på egen hand i Cagliari.

Vandring: 15 km, 4 h   upp: 105 m          ner: 124 m     Svårighet:  

Dag 10 (30/10): Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Eftermiddagen ägnas åt egna aktiviterer.

Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo.

Dag 11 (31/11): Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Innan middagen (ingår ej) (kl. 19) på kvällen har vi vinprovning (150 Kronor/person) för de som villpå Buenavista Appartments. Vi fortsätter vår serie med Sardiska viner, genom att provsmaka de allra bästa vita vinerna. Vi väljer ut 3 Sardiska Vita viner, som vi presenterar och ni får lämna era omdömen. Vinerna är baserade på Vermentino, Nasco, Nuragus och Vernaccia.

Dag 12 (01/11):Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Eftermiddagen ägnas åt egna aktiviterer.

Dag 13 (02/11):  Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Eftermiddagen ägnas åt en matlagningskurs. Vi har fokus på havets frukter och hur man kan tillaga dem. Det blir säkert en mycket god middag.

Dag 14 (03/11):Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

För de som vill segla eller spela tennis.

Dag 15 (04/11):  Idag har olivskördefest hos Claudio, vi hjälper honom att skörda sina oliver i den lilla byn Pimentel. Vi följer med oliverna till byns Olivoljepress (Frantoio) och vi har som mål att få med oss hem en flaska färskpressad Extra Virgin Olivolja. Naturligvis avslutar vi med en skördefeste som Claudio förbereder minuitiöst.

Avfärd och flyg hem från Cagliari för de som har valt att stanna 2 veckor!

Middag på egen hand i Cagliari.

Dag 16 (05/11):  Idag har vi vandring för alla (kl 8 – 17). Kustområdena kring Cagliari är mycket vackra och fascinerande. En av de allra finaste är den nationella Marin Parken i Villasimius. Vi tar bussen till Villasimius. Utefter kusten följer vi urgamla vandringsleder och vi kommer att passera 5 stränder och lagunområden. Den finns goda förutsättningar för en behaglig simtur i medelhavet. Alla deltar i tävlingen att hitta den finaste platsen för vår picknick lunch. Efter vandringens avslutning tar vi bussen tillbaka till Cagliari. Middag på egen hand.

Vandring:      12 km,            5 h    upp: 250 m      ner: 250 m     Svårighet:   

Dag 17 (06/11): Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Eftermiddagen fria aktiviteter

Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo. Middag på egen hand i Cagliari.

Dag 18 (07/11):Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

På eftermiddagen  har vi en cykeltur (kl 13.30 – 17.30) på programmet och vi börjar med en lättlunch (ingår ej). Ta gärna med handduk och baddräkt/badbyxor.

På kvällen äter vi gemensam middag (kl 20)  för de som vill.

Cykling: 35 km - Totalstigning: 30 m  svårighetsgrad: 

Vi träffas kl 19 på cafe’ Libarium för en aperotivo. Middag på egen hand i Cagliari.

Dag 19 (08/11):Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

På kvällen har vi vinprovning för de som vill. Denna sista vinprovning skall ägnas åt dessertviner eller som man säger på Italienska ”Vini di meditazione”. Många av dessa viner är unika  och finns endast på Sardinien. Vi kommer att prova viner vars druvbas är Vernaccia, Malvasia, Moscato, Girò etc. Dessa viner håller världsklass. Skål och välkomna!

Dag 20 (9/11):  Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Eftermiddagen ägnas åt en matlagningskurs. Vi skall upptäcka de rätter som är sprungna ur den gamla herdekulturen. Buon appetito!

Dag 21 (10/11):  Undervisning mellan kl 9 – 13 och är fördelat på 4 st lektioner (50 minuter).

Hela dagen viks till egna aktiviteter. Er sista ”fria” eftermiddag  i Cagliari kan ni använda till att besöka era smultronställen eller göra det ni inte har hunnit med tidigare.

Vi träffas kl 19 på Cafe’ Libarium för en aperotivo och går därefter och äter en gemensam avskedsmiddag tillsammans.

Dag 22 (11/11):   Avfärd och flyg hem från Cagliari.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)

 
Sardinien:
Sardinien, när Italien är som bäst. Det hör vi ofta från våra kunder. Säkert är Italien en av svenskarnas mest kära semester mål. Varje år åker 600.000 personer från Sverige till Italien, men det är inte många av den som behärskar det Italienska språket. Om man inte pratar Italienska, så är det svårt att första Italiensk politik, kultur och sedvänjor. Vi skulle vilja ge er känslan av att bo i Italien och då tror vi att Cagliari och Sardinien är ett av de bästa alternativen. Om man skall bo på Sardinien måste man naturligtvis prata Italienska, därför ger vi er också möjlighet att lära er italienska på våra språkkurser med kvalificerade lärare. Sardinien är en av de största öarna i medelhavet och är lika stor som landskapet Småland i Sverige. Klimatet är mycket milt och i oktober/november är det att jämföra med svensk försommar. Det är fortfarande varmt i Medelhavet och det smeraldblåa vattnet är alltid inbjudande för en simtur. Ta med baddräkt/badbyxor. NordAfrika är närmsta kontinent, därför är det inte förvånande att Medelhavet normalt har 23-24 grader i slutet av oktober! 
 
Sardiniens huvudstaden Cagliari har omkring 300 soldagar varje år och den brukar kallas  ”La Città del Sole” (solens stad) av sina poeter. Området vid Södra Sardinien där Cagliari ligger är fullt av historia Fenicier, Kartageneser och Romare har alla lämnat sina spår.  Fornlämningar från den Puniska kulturen (Kartago) finns nästan bara på Sardinien, ty Romarna under de puniska krigen förstörde deras konstskatter, men de ”glömde bort” Sardinien. Vi kan vandra bland puniska gravfält, som är uthuggna i kalkstenen. I Cagliaris närområde finns flera nationella- och regionala naturskyddsområden. Inom  Cagliaris stadsgräns finns ett fågelskyddsområde med 20.000 häckande Flamingofåglar. De häckar bara i Cagliari och Camargue (Frankrike) i Europa.
 
Staden Cagliari är en stad med stort utbud av restauranger, caféer, kultur och vänliga människor. Cagliaris invånare är mycket intresserade av människor som kommer utifrån, så bli inte förvånad om de gärna frågar er varifrån ni kommer. 
 
Vår språkresa  har ett litet basutbud av aktiviteter som ingår i grundpriset, därefter kan ni anmäla er till de övriga och ni betalar separat för dem. Ni betalar bara för det ni är intresserad av, för mer detaljer vårt Program. På programmet finns det Vandringar, segling, tennis, Cykling, Vingårdsbesök, Olivskörd med skördefest, etc.
 
Cagliari har ett utsökt kök baserat på havets frukter och det bästa från ”herdekulturen”. Vi tipsar om de bästa restaurangerna och vi rekommenderar er att deltaga på någon av våra populära matlagningskurser. De utsökta råvarorna  skaldjur, fisk, Pecorino Sardo (ost), lamm, frukt, grönsaker, vin inbjuder till egna äventyr i köket. På vingårdsbesöken provsmakar vi flera vin som har blivit uttsedda till  Italiens  bästa viner. De sardiska vinerna håller mycket hög klass.
 
I Priset Ingår:
Flygresa, del i dubbelrum inkl. frukost (hotell/B&B), inneboende familj eller lägenhet, 2 vandringar med picknick lunch, 1  stadsvandring i Cagliari med guide, 2 st middagar (drycker ingår ej), värd och en kort beskrivning av Cagliari (historia, kultur, restauranger, caféer, etc) 
 
I priset för lägenhet ingår lakan, handdukar, el, gas, städning 1 gång/vecka + slutstädning
 
Ingår ej:
Inträde muséer, incheckat bagage, drycker till middagar, frukost (lägenheter), allt som ej är angivet ovan och övriga måltider 
 
Tillägg:
Bagage: Incheckad väska, 20 kg: 600 kronor
 
Boende:
Tillägg för enkelrum Hotel***      2.200 kronor/vecka
Tillägg för enkelrum B&B           1.900 kronor/vecka
Tillägg för 1 person i lght            2.100 kronor/vecka
 
Fritidsaktiviteter:
Cykelturer med guide och cykel ( från 200 kronor), Besök Vingård med provsmakning (fr. 390 kronor), Vandringar med guide och picknick lunch (fr. 300 kronor), vandring på egen hand med GPS och transport (fr. 200 kronor), segling dagstur, tennis på egen hand (från 100 kronor/h, tennis med tränare (200 kronor/h + banhyra) 
 
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
 
Språkkurs:
Vi anpassar våra språkkurser i Italienska till den Europeiska Unionens bestämmelser och vi samarbetar med lärare som har 10 års erfarenhet att undervisa Italienska som främmande språk. Vi har nivåerna (A1, A2, B1, B2, C1, C2), där A1 är nybörjarnivå. Vi inleder kursen med en test, för att kunna dela in er i rätt grupp. I kursavgiften ingår kurslitteraturen. Vi använder även dagsaktuella teman förutom läroboken.
Vi försöker under kursen även att förmedla kunskaper om Italienskt liv, kultur, seder och bruk. Dessutom besöker vi italienskt vardagsliv för att stimulera konversation. I Cagliari pratas en mycket klar och distinkt Italienska, vilket förenklar inlärningsprocesen. I Rom och Florens  pratas en Italienska med betydligt starkare dialektal prägel, som i regel gör det svårare. 
Boendet:
Vi erbjuder lite olika typer av boende, de kan delas in i 4 typer. Hotell med frukost, Bed & Breakfast med frukost, inneboende i familj och lägenhet med köksvrå. Flera av  boenden ligger i den medeltida delen av Cagliari. Vi försöker alltid förlägga boendet i det centrala Cagliar, nära till all service såsom restauranger, caféer, bussar, tåg, etc. Bästa sättet att lära känna Italien/Sardinien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan bland Italienare. 
 
Vi har en Guide och värd under er vistelse i Cagliari. Vår värd är anträffbar via telefon och flera gånger i veckan dricker vi en gemensam aperitivo. Det ger er möjlighet att ha en dialog med oss. Alla våra guider har stora kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur.
 
Utrustningstips:Naturligtvis njuter du mest av din vistelse på Sardinien om du har ordentliga och bekväma funktionskläder. Det kommer att bli en hel del sol, så ni bör ha med er keps/solhatt, solglasögon och solkräm. Vandringar på Sardinien är ofta på stigar med inslag av smågrus, därför är det bra att med vandringskängor med höga skaft.
 
Ni bör ha med en ryggsäck för dagsturer, med plats för badkläder, handduk, solglasögon, solskydd, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan behövas ibland. Packa gärna allt det ni behöver de första 2 dagarna i handbagaget, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder. Ni kan ta på er de mest utrymmeskrävande kläder/skor under flygresan såsom vandringskängor.
 
Flyg och transfer:
Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.
Den svenska guiden möter er på flygplatsen på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet. Transfern tar cirka 15 minuter.
 

Utgående

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
09:35:00

Arlanda

11:35:00

Amsterdam

13:00:00

Amsterdam

15:25:00

Cagliari

13:35:00

Kastrup

16:10:00

Rom

17:15:00

Rom

18:20:00

Cagliari


Inkommande

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
08:00:00

Cagliari

09:05:00

Rom

10:10:00

Rom

12:45:00

Kastrup

16:10:00

Cagliari

18:50:00

Amsterdam

20:55:00

Amsterdam

23:00:00

Arlanda


Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.
 
Vi har trevliga Hotell/B&B/lägenheter i centrala Cagliari. Ni kan välja mellan klassisk hotellvistelse eller en lght, där ni sköter er hushållning själva i eget kök. Vissa B&B har också kokmöjligheter. Det kan vara kul att snabbt omsätta kunskaperna från matlagningskursen. Det fina med att bo i centrala Cagliari är att ni har allting nära och ni kan gå till alla aktiviteter.. De flesta har internet Wifi. 
 
Hotell*** i centrala Cagliari:
Hotel Italia
 
Bed & Breakfast i centrala Cagliari:
Sardinia Domus
L’antica Torre med gemensamt kök
Sa Domu cheti
Cagliari d’Amare
The Place Cagliari
B&B St. Remy
Cagliari Boutique Rooms
Hotel la Terazza
Residenza Kistrum
 
Lägenheter med pentry:
Villanova med kök
Holiday apartments med pentry
Buena Vista Apartments med kök
Castello Suites med kök
prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning