Svamp och vinresa till Sardinien


En svamp- och vinresa med "Årets Svampkonsulent 2019" Malin Mobrandt och Måns Hallqvist som är sard (obs! inte sardin) sedan 30 år. Måns har en stark kärlek till ön som bara ökar dag för dag.


Sardinien är en av Italiens mest intressanta resmål med sin mix av orörd natur, gästfrihet och kulinariska upplevelser. Vi vill ge dig känslan av att vara en del av ön, inte turist. Vår långa relation till trakten gör att vi har möjlighet att skapa kanske de mest personliga resorna, där vi generöst delar med oss av våra smultronställen.


Svampintresset är mycket stort här och när de rätta förutsättningarna infinner sig i den sardiska naturen (värme och fuktighet) då formligen exploderar skogarna och fylls med svamp. Kejsarflugsvamp (ovolo) och Karl-Johan (porcino) är de mest eftertraktade. 


Ledarteamet för denna annorlunda resa är mycket starkt. Malin Mobrandt är ansvarig ledare för svampdelen och som utbildad svampkonsulent brinner Malin för att på alla möjliga sätt sprida kunskap om "naturen som skafferi". På hemmaplan håller hon föreläsningar, arrangerar kurser och matlagningsevent. Olika former av provningar där både svamp och annat spännande som man finner i naturen samsas med vin, till och med i desserter, och ofta tillsammans med Munskänkarna (där hon ingår i dess lokala styrelse). Det Malin inte vet om svamp är säkert inte värt att veta.

All lokal guidning gör av Måns på svenska.


Under veckan tillsammans kommer vi att flitigt botanisera bland svampar, viner och sardisk kultur. Vår målsättning är att du skall få en vecka full av spännande erfarenheter, härliga möten och mycket god mat i en unik natur med den trevliga inhemska befolkningen. De tre första dagarna är vi i det inre av Sardinien där du kommer att få uppleva många intressanta mattraditioner och andra kulinariska erfarenheter. Vi letar efter Kejsarflugsvamp och Karl-Johan i trakter där tempelriddare en gång i tiden sökt skydd.

Därefter åker vi till Laconi där vår lokala guide Camilla och hennes tryffelhundar skall hjälpa oss att finna väldoftande tryffel. Du kommer också att få lära dig tillaga en delikat pastarätt med tryffel. 

Efter utflykterna på den sardiska landsbygden kan du njuta av Cagliaris utbud av restauranger och caféer. En av dagarna gör vi en lättare stadsvandring i denna vackra stad och du får en genuin introduktion i dess historia och traditioner. 


Sol, mustiga färger och dofter kommer att vara högst närvarande under våra dagar tillsammans. Medeltemperaturen är runt 25 C så tag med badkläderna för det kommer att finnas goda möjligheter att svalka dig i det kristallblåa Medelhavet. 


Nästan allt ingår; flyg, transfer, hotell, fyra middagar, matlagning med tryffel, en lunch och fyra picknick-luncher samt en vinprovning. Vi bor på bekväma ***-stjärniga familjedrivna hotell i Cabras och Cagliari.


prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning