Matresa till Sardinien i Italien - max 8 deltagare

Matresa till Cagliari på Sardinien i Italien ...

Läs mer
Matresa-web-september-2013-104.jpg Matresa-web-september-2013-558.jpg Matresa-web__dsc_0299.jpg Matresa-web_dsc_0573.jpg Matresa-web_september-2013-238.jpg

Matresor till Sardinien i Italien:

Njutning och avkoppling skall vara resornas huvudinriktning. Vi skall hitta pärlorna bland mat och dryck på Sardinien i Italien. Sardinien och dess matkultur har länge varit ganska okänd, ty vi har klämts mellan de mer synliga Korsika och Sicilien. Tack och lov har detta ändrats, det har blivit mycket vanligare med artiklar om Sardinien och dess goda mat i svensk press. Säkert har ”Solens mat” med Bo Hagström gjort att svenskarna har idag mycket bättre vetskap om Sardinien, annat var det för 20 år sedan, då de flesta blandade ihop Sardinien med Sicilien.
 
Sardinien ligger Mitt i Medelhavet och naturligtvis har det medfört många influenser utifrån, såsom cous cous och fainè (kikärtsbröd). Dessutom finns det helt unika maträtter, dvs du hittar dem bara på sardinien Culurgiones (Sardiska ravioli) och sebadas (sardisk efterrätt baserad på bröd, ost och honung).
 
Vi skall försöka förmedla det allra mest autentiska i det sardiska köket (Italiens kanske mest intressanta) till dig under våra matresor. Dessutom skall vi inte försumma dess drycker. Alla måltider skall ha sardiska råvaror som bas. 
 

 

prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning