Fågelresa till Sardinien

Fågelresa till Sardinien Sardinien från kust ti...

Läs mer

Fågelresor till Sardinien

Intresset för Fågelskådning och fågelresor ökar hela tiden och det beror säkert på vårt behov att vara nära naturen. Den norske författaren Joostein Gardner hävdar tom att det  finns ngt i vårt DNA, som triggar oss att ge oss ut i Naturen.

Sardinien är en Medelhavets största öar och är känt för sin artrikedom. Det omväxlande landskapet med lågintensivt jordbruk (oftast ekologiska odlingar), många naturreservat och stora områden i träda utgör en perfekt bas för att studera naturen och dess invånare. De många ekologiska vingårdarna hjälper det biologiska mångfalden genom att erbjuda en attraktiv miljö för de utrotningshotade arterna, som vill förflytta sig från ett skyddat naturområde till ett annat.

Sardiniens strategiska placering mitt i Medelhavet ger stora möjligheter att studera flyttfåglar som är på väg till Europa från Afrika, där de oftast stannar några veckor för att ”äta upp sig”. 

Det är få researrangörer som har vår starka lokala förankring på Sardinien. 30 år på Sardinien och 10 som researrangör. Alla som samarbetar med Mitt i Medelhavet p å Sardinienhar toppkunskaper inom sitt specialområde. Förutom fågelskådning skall ni få en uppfattning om Sardiniens historia, geografi, mat-traditioner, etc

 Klimatet på Sardinien under vår (april) är att jämföra med svensk försommar. För de som önskar finns det  möjlighet att ”doppa sig i Medelhavet” under våra utflykter i det kristallblå Medelhavet. Vi kan också erbjuda extravecka på egen hand efter Fågelresan.

Vi försöker skapa familjekänsla i våra grupper och det har alltid fallit väl ut. Under alla fågelskådardagar äter vi en gemensam picknicklunch med lokala specialiteter

Våra Fågelresor till Sardinien har maximalt 12 - 16 personer för att skapa en trevlig atmosfär.


prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning