Tennisresa feel good till Sardinien i  Italien-dsc_0043web(1).jpg Tennisresa feel good till Sardinien i  Italien-img_4936web.jpg Tennisresa feel good till Sardinien i  Italien-immagine5-114web.jpg Tennisresa feel good till Sardinien i  Italien-web_dsc_0459.jpg
Beskrivning
Ingår i resan
Resprogram
Fakta om resan
Flyg
Boende
Våra gäster om resan

Visualizza Tenniscamp i Cagliari in una mappa di dimensioni maggiori

Tennisresa till Cagliari, Italien med tränare

Tennisresan går till Cagliari och en fin tennisklubb, som ligger i Cagliaris stadskärna och är mycket trevlig. Du kan spela 3 timmar tennis per dag. Vi spelar på egen hand 2 timmar på förmiddagen och 1 timme med instruktör på eftermiddagen. På eftermiddagspasset hjälper tennisinstruktören Emanuel dig att förbättra din teknik. Emanuel brinner för tennis och har gått Italienska Tennisförbundets kurser. Han pratar franska, italienska och engelska. 
 
Du kommer att bo på ett ***-stjärnigt familjehotell i centrala Cagliari, som heter ”Hotel Italia”. Därifrån har du promenadavstånd till tennisbanorna. Till stadens huvudgata med alla barer är det 30 sekunder en garanterat härlig miljö. 
 
Du väljer själv hur, var och när du äter. Via Sardegna, där Hotel Italia ligger, är Cagliaris restaurang tätaste område och kanske i hela Italien. Det är i snitt 30 meter mellan de 30-tal restaurangerna, då har vi inte räknat de som finns på sidogaterna. Ett paradis för den mat och vin intresserade, ty det Sardiska köket håller italiensk toppklass. En pasta allo scoglio, culurgionis al sugo con pecorino, Mallureddus alla Campidanese, Tiramisù, Ravioli di ricotta eller pasta con porcini är några av de rätter som serveras på restaurangerna i närheten av hotellet. Smaklig måltid!
 
En tennis ledig dag kommer att behövas och då vandrar vi genom landskapet c:a 9 km och når en vingård, där vi provsmakar deras utmärkta viner och äter en lättlunch baserad på Sardiska delikatesser, såsom ost, korv, lufttorkad skinka etc. En stor och god upplevelse utlovas! Sardinien har blivit en av Italiens intressantaste vinregioner. 
 
Du tar dig själv till Sardinien och Cagliari. Du hittar alla detaljer om hur du gör under ”Flyg till Sardinien”  i det gula fältet högst upp på startsidan. 
 

I Priset Ingår:

Del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, tennis 3 timmar per dag 5 dagar, tennistränare på eftermiddagen, 1 stadsrundtur, 1 välkomstmiddag på fiskrestaurang, Roadbook med tips om restauranger i Cagliari
 
Tillägg: Enkelrum (1.650 kronor), vandringar, besök vingårdar och extra tennistimme 15 €
 
Ingår ej: Flygresa, övriga måltider, transfer,  inträde musèer etc, allt som ej är angivet ovan  
 

Dag1:     Ankomst till Cagliari. Vi träffas i lobbyn på hotellet och dricker en apertif på italienskt maner på kvällen       och går igenom veckans aktiviteter.

Dag 2:   Tennisbanevisning och  spel kl 10- 12  på egen hand och kl 15- 17 spel med    tennistränare

Dag 3:   Tennis kl 10- 12 spel på egen hand och kl 15- 17 spel med tennistränare

Dag 4:   Tennis kl 10- 12 spel på egen hand och 15- 17 spel med tennistränare

Dag 5:   Tennisledig dag. Vi går på vandring till en vingården och  provsmakar deras allra   bästa viner och äter en       lättlunch

Dag 6:   Tennis kl 10- 12 Turnering bland deltagarna  och kl 15- 17 spel med tennistränare

Dag 7   Tennis kl 10- 13  Turnering bland deltagarna  och kl 15- 17 Turnering bland    deltagarna . Gemensam middag

Dag 8: Hemresa

Sardinien och Italien: 
Sardinien är Italiens näst största ö och ligger Mitt i Medelhavet. Italien och framförallt Sardinien har  ett av Europas bästa klimat. Vädret är perfekt för tennis under vår och höst, du spelar i en värme som är att jämföra med svensk högsommar. På fastlandet i  Italien är det sommartid otroligt hett och fuktigt, däremot undviks sommartid den värsta hettan på Sardinien tack vare en svalkande havsbris. Cagliari är en stor provinshuvudstad med ett utvecklat kulturliv, god mat, goda viner och fotbollslag i  Italienska serie A.   
Tennis är en stor sport i Italien, nästan alla Italienare känner till alla svenska tennishjältar Borg, Wilander, Edberg, Järryd, osv. Sverige har spelat Davis Cup mot Italien i Cagliari vid ett flertalet tillfällen, senaste gången var i början av 90-talet. Mot alla odds lyckades underdoggen Italien betvinga det stjärnspäckade Svenska laget med Wilander, Edberg och Järryd. I Italien pratar man fortfarande om miraklet i Cagliari. 
Sardinien har säkert några av Italiens bästa sandstränder. I Cagliaris närhet finns det många av de  fantastiska stränder, som Italienarna drömmer om vintertid. I norra Italien är vintern förknippad med dimma och kyla, som står i kontrast till Sardiniens ljus och värme. Cagliaris strand med stort S heter ”Il Poetto”, den är cirka 8 km lång. Det är mycket trevligt att avnjuta lunch eller middag på något av caféerna längs stranden.
Hela Italien och Sardinien är fulla av spår av forna kulturer. Det finns både romerska och feniciska fornlämningar. Romarna var kända för att bara etablera sig i de områden där klimatet var behagligt. Cagliari har en mycket fin romerskt amfiteater, som användes för konserter tills bara för något år sedan.  
Den lokala gastronomiska kulturen är tudelad, på typiskt Italienskt maner. Det inre Sardinien tradition som kommer från den gamla herdekulturen och längs kusten där havets läckerheter är basen. det är nog ingen överdrift att säga att på Sardinien kan du hitta några av Italiens godaste ostar, Pecorino Sardo naturligtvis producerad av opastöriserad fårmjölk. Vad sägs om  pasta med havets frukter med ett glas Vermentino och därefter en bit Pecorino med ett glas Cannonau.
Sardinska är ett eget språk och skiljer sig radikalt från Italienska. Det talas av de flesta på landsbygden. 
I Priset Ingår:
Del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, tennis 3 timmar per dag 5 dagar, tennistränare på eftermiddagen, 1 stadsrundtur, 1 välkomstmiddag på fiskrestaurang, Roadbook med tips om restauranger i Cagliari
 
Tillägg:Enkelrum (1.650 kronor), vandringar, besök vingårdar och extra tennistimme 15 €
 
Ingår ej: Flygresa, övriga måltider, transfer,  inträde musèer etc, allt som ej är angivet ovan  
 
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
Tennis och guidning:
Vi håller till på en tennisklubb i centralam från Cagliaris stadskärna. De har 3 tennisbanor. Du kan spela tennis på för- och eftermiddag, 3 timmar per dag. På eftermiddagspasset hjälper tennisinstruktören Emanuele dig att förbättra din teknik. Emanuele brinner för tennis och har gått Italienska Tennisförbundets kurser. Han pratar franska, italienska och engelska. 
Vi tar emot dig på hotellet första dagen, där vi överlämnar allt material och vi informerar om Campen. På morgonen dag 2 kör vi tennisbane visning, dvs, vi tar bussen tillsammans till tennisbanorna och vi presenterar dig för Carlo och hans medarbetare. Därefter tar du dig fram och tillbaka till tennisbanan på egen hand. Varje eftermiddag förutom dag 5 och erbjuder Emanuele sina tjänster som tränare. Naturligtvis kommer vi att ordna en turnering mellan campens alla deltagare och vinnaren får en inteckning i vandringspriset.
Utrustningstips:
Tenniskläder behöver ingen närmare beskrivning, nu när det är fritt att välja efter snille och smak. Det är nu 40 år sedan man kunde bli tillsagd att byta t-shirt i en ungdomsturneringar, pga oskyldiga tryck såsom ”Ät mera gröt”.  Solen är stark i Cagliari som i hela Italien och efter flera timmars spel blir man bränd, därför bör du ha en solkeps och en  kräm med hög skyddsfaktor.
Det kan vara bra att lägga det primära, som pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och ombyte  i handbagaget.  
Transfer:
Det finns flyg- och reguljärbussar mellan flygplatserna i Olbia, Alghero och Cagliari. En taxi mellan Cagliari flygplats och ditt hotell kostar cirka 20 €.
Det finns billiga hyrbilar att boka via internet. 
 
 

Utgående

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till

Inkommande

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till

Det bästa sättet att lära känna Italien är att bo i centrum och då helst i den gamla stadskärnan.  Du bor 7 nätter på ett 3-stjärnigt familjehotell (Hotel Italia i det centrala  historiska Cagliari. Vi har ett fantastiskt utbud av restauranger och caféer i närområdet. Människorna bakom Hotellen  är trevliga och ser framemot att ha er som gäster.  Hotel Due Colonne har har ”sladdinternet”.
 

 

Hotel Quadrifoglio ***
Hotel Italia ***

 

Tack vare guidens kunnighet fick vi ut så mycket mer av resan. Roligt att besöka fina vingårdar. Nästa gång tar jag med mina tenniskompisar på tennisresa via "Mitt i medelhavets" fantastiska researrangemang! Högt betyg!
 
prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning