Beskrivning
Ingår i resan
Resprogram
Fakta om resan
Flyg
Boende
Våra gäster om resan

Lätt Vandringsresa till Sardinien


Vandringsresa med Guide


Detta är en vandringsresa med lätt vandring 5-7 km/dag på Sardinien. Denna vandringsresa lämpar sig för alla och svårighetsgraden är 1 känga på en femgradig skala.  Vi vänder oss till dig som vill vandra, men samtidigt njuta av den vackra ön Sardinien. Vi vandrar på förmiddagarna och vi avslutar alltid till lunch. Eftermiddagarna och kvällarna ägnas åt kultur, strandbesök, vingårdar, god mat och relax. Vi har valt ut vackra miljöer med trevliga människor.


Vi bor på 3 st hotell i 3 olika städer/byar för att ni skall lära känna stora delar av Sardinien. Sardiniens invånare lägger mycket stor betydelse för gästfrihet och vänskap och vi skall uppleva vad det betyder. Vi rör oss hela tiden kustnära, för vi tror att människan trivs bäst i vackra kustnära miljöer. Vi kommer att vandra i 3 st Naturskyddsområden (Nationalparken Tepilora, Marina Nationalparken Sinis och Regionala Fågelskyddsområdet Molentargius. Det är 3 st mycket vackra vandringsplatser. Terrängen är mycket lättgått med mycket låga höjdskillnader. Vi har 5 Vandringsdagar i vacker Sardisk natur och 1 stadsvandring i Cagliari.


Sol, färger och dofter kommer att vara närvarande under våra dagar tillsammans. Medeltemperatur under vår och höst är cirka 25 °C. Tag med baddräkt/badbyxor, ty det kommer att finnas goda möjligheter att svalka oss i det kristallblå Medelhavet.


Det mesta ingår i våra gruppresor, för att undvika obehagliga överraskningar hotell, flyg, transfer, 5 middagar, 1 lunch, 2 st picknick luncher och 1 st provsmakningar av vin.


Vi är aldrig mer än 25 personer i gruppen.

Datum
lediga platser
October 2024
Grundpris
Boka
2024-10-19 | 2024-10-26 2 Lätt Vandringsresa till Sardinien
Utan flygresa
15.500 Kr
2024-10-19 | 2024-10-26 3 Lätt Vandringsresa till Sardinien
Avresa: Arlanda
18.500 Kr
2024-10-19 | 2024-10-26 4 Lätt Vandringsresa till Sardinien
Avresa: Landvetter
18.500 Kr
2024-10-19 | 2024-10-26 4 Lätt Vandringsresa till Sardinien
Avresa: kastrup
18.500 Kr

I Priset Ingår:

Flygresa  (20 kg incheckad väska och 1 handbagage 8 kg med maxstorleken 55cm x 40cm x 20cm), del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 5 vandringar med guide, 1 kort stadsvandring med guide, 1 besök på vingård med provsmakning av deras bästa viner, 5 st middagar (drycker ingår ej), 1 lunch, 2 st luncher av picknicmodell och alla transporter på Sardinien


Ingår ej:         inträde muséer, drycker till middagar, allt som ej är angivet ovan och övriga                    måltider


Tillägg:           Enkelrum  (2.650 SEK) Avbeställningsskydd (1.600 SEK)


Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter

Program:

Dag 1: Vi landar i Olbia  och transfer (30 minuter) till den trevliga byn Posada. Vi bor på det hemtrevliga och  familjedrivna hotellet Maria Caderina****. Syskonparet Mirko och Monica kommer att gör alt för att vi skall trivas. Övernatting på Hotel Maria Caderina**** och gemensam middag på lokala råvaror från Mirkos jordbruk


Dag 2: Den fina Nationalparken

Vårt hotell ligger fint i det  vackra Sardiska jordbrukslandskapet och till frukost äter vi produkter från familjens jordbruk. Vi rekommenderar deras dagsfärska ricotta med lite honung. Mycket gott!

Idag skall vi vandra i floden Posadas utlopp och den ingår i Nationalparken ”Tepilora”, det är en av Sardiniens mest intressanta platser.  Vi tar bussen till den strand floden Posada har skapat under årtusenden, därifrån tar vi oss in det vackra våtområdet där vi kan beskåda det rika fågellivet. Vi har en picknicklunch på lokala delikatesser med mycket frukt och solmogna tomater. På eftermiddagen har vi egen tid att strosa runt i byn Posada och kanske besöka det ”Aragonesiska” försvarstornet från 1300-talet

Gemensam middag och övernattning i Posada på Hotel Maria Caderina****


Vandring:    6 km,  3 h    upp: 20 m        ner: 20 m       Svårighet:   


Dag 3: Västkustenspärlor

Vi tar farväl av Mirko och Monica på Hotel Maria Caderina efter frukost och tar sikte på Sardiniens Västkust (transfer 100 minuter). Vi åker genom det poetiska Sardiska landskapet, som har varit inspirationskälla för många sardiska musiker, poeter och författare. Vi märker att det är ganska bergigt, när vi åker i dalgången.

Mitt på Sardiniens Västkust stannar vi i den lilla kustbyn ”Putzu Idu” och efter en kopp rykande espresso/cappucino börjar vi vandra utefter kusten. Vi vandrar i detta vackra hedlandskap/jordbrukslandskap utefter kusten. Vi äter en picknicklunch på lokala delikatesser, frukt och solmogna tomater.

Det kristalblå Medelhavet är alltid närvarande och de som vill kan bada när vi kommer fram till stranden Mari Ermi. Efter bad och och läskande drycker åker vi till vårt hotell.

Gemensam middag och övernattning i Cabras på Hotel Sa Perdera***


Vandring:    7 km,  3 h    upp: 50 m        ner: 50 m       Svårighet:   

 

Dag 4: Det Spanska Försvarstornet från 1600-talet  ”Torre Grande”

Vi befinner i en del av Sardinien som är rik på historia och det beror på en mycket bördig jord, som utgjorde basen för en export av vin, spannmål, fisk, etc redan för 3.000 år sedan. Vi vandrar bland laguner och innanhav bland ett rikt fågelliv. I lagunen odlar man fisk sedan flera tusen år och man producerar ”Bottariga”, vilket skulle kunna kallas ”Sardisk Kaviar”. Denna exklsiva proukt säljs för flera 1.000 kronor per kg.

Dagens mål är byn ”Torre Grande”, där vi kan dricka en kopp kaffe och vi äter lunch på egen hand på ngn av de fina strandrestaurangerna.

På eftermiddagen besöker vi den fina vingården Contini i Cabras. Mauro, 3:e generationen vinmakare har gjort intressanta innovationer baserade på familjetradtionerna. Vi provsmakar hans bästa viner och deras traditionella vin, Vernaccia Vinet Vernaccian har anor sedan 1200-talet och infördes troligtvis av spanjorer eller så lärde sig spanjorerna av invånarna i Oristano hur man tillverkar sherry. Vernaccian har en snarlik tillverkningsmetod som denna andulusiska dryck. Träfaten är fyllda till 2/3 och de åldras med ngt som kallas ”flor”, vilket ger en väl avvägd ”oxidering” av vernaccian. Vernaccian tillverkas endast torr och den är en mycket intressant ”aperitivo”. Druvan som används har odlats sedan mer än 3.500 år enligt arkeologiska utgråvningar.

Gemensam middag och övernattning i Cabras på Hotel Sa Perdera***


Vandring:    7 km,  3 h    upp: 50 m        ner: 50 m       Svårighet:   

 

Dag 5: Den Romerska Ruinstaden och fyren San Marco

Efter en god frukost tar vi bussen ut till till halvön Sinis och där skall vi vandra till fyren San Marco och vi njuter av den fantastiska utsikten över det öppna havet och och bukten på andra sidan halvön. Vi går förbi det gamla puniska gravområdet, där vi kanske kan få se Falkparet, som vakar över dessa 3.000 år gamla gravar.

Innan lunch har vi bokat en guide på den arkeologiska utgrävningen av en Romersk Ruinstad, Tharros. Sardiniens eget Pompei, som återupptäcktes på 1950-talet. Det var en bonde, som plöjde lite för djupt och fastande i en dorisk pelare och det blev startskottet till att Tharros grävdes fram och idag har cirka 60 % av området befriats från sina jordlager. Det blir en fantastisk utmaning för framtida arkeologer att gråva fram och rekonstruera det liv som varit. Vi äter lunch på egen hand på ngn av de fina restauranferna bakom sanddynerna på halvön Sinis.

Middag på egen hand och övernattning i Cagliari på Hotel Italia***


Vandring:        5 km,   2 h     upp: 120 m         ner: 120 m   Svårighet: 


Dag 6: Stadsvandring i Cagliari

Vi upptäcker  tillsammans Cagliaris historiska delar och naturligtvis besöker vi även Saluhallen (”Mercato di San Benedetto”). Eftermiddagen är fri för egna strövtåg, kanske ngn tar bussen till stranden Poetto och satsar på lunch och bad.

Lunch och middag på egen hand och övernattning i Cagliari på Hotel Italia***


Vandring: 5 km, 3 h upp: 190 m ner: 210 m Svårighet: 


Dag 7: Fågelskyddsområdet Molentargius

Vi tar bussen till Molentargius regionala Nationalpark. Det är ett fint fågelskyddsområde, där cirka 20.000 st Flamingo fåglar häckar varje år + 400 andra fågelarter. Molentargius i Cagliari är tillsammans med Camargue i Frankrike en av de få platser i Europa, där Flamingos häckar. De flesta fåglar håller till i gamla saltbassänger, där man tills för 30 år sedan producerade salt. Saltet exporterades även till Sverige och Norden på 1800-talet.

Vi vandrar i det som har blivit ett ströv- och naturområde för alla Cagliaribor. Vi får veta lite om fågelfauna och hur man producerade salt

Vi äter en gemensam lunch på en restaurang vid stranden Poetto


Gemensam middag och övernattning i Cagliari på Hotel Italia***


Vandring: 7 km, 3 h upp: 30 m ner: 30 m Svårighet:Dag 8: Hemfärd från Olbia. Avfärd från Hotel Italia***


Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)


Fakta om resan

Sardinien:

Sardinien är en av de största öarna i medelhavet med ett fantastiskt klimat. I huvudstaden Cagliari är det minst 300 soldagar per år. Det är inte utan orsak som stadens poeter kallar den ”La Città del Sole” (solens stad). Cagliari på Sardinien är en stor provinsstad med stort utbud av restauranger, caféer, kultur och vänliga människor. April-maj och september – oktober har ett klimat som motsvarar svensk högsommar.

Det finns ett stort antal naturskyddsområden på Sardinien, som vi naturligtvis besöker. Vi vandrar i Nationalparken Tepilora (Posada), Marina Nationalparken ”Sinis e Mal di Ventre” i Cabras och den Regionala Fågelskyddsområdet ”Molentargius” i Cagliari. I Italien finns det nästan 70 % av alla världens fornlämningar och naturligtvis har Sardinien sin beskärda del. Vi besöker den Romerska ruinstaden ”Tharros”, lite av Sardiniens eget Pompei.


Fenicierna, handlarfolket som har sitt ursprung i det som idag kallas Libanon införde vinodling på Sardinien innan romarrikets blev en ekonomisk och militär stormakt. Idag är vinodlingen blomstrande och det finns många intressanta lokala viner, som vi naturligtvis skall prova under resan

Under våra vandringar är det ljusblå kristallklara medelhavet alltid närvarande och det kommer att finnas möjligheter till simturer och dopp.

Den sardiska matkulturen har 2 st motpoler, dels inlandets som härstammar från den gamla herdekulturen och dels den kustnära som har sin bas i det som havet ger. Enligt oss finns här världens bästa hårdostar, Pecorino Sardo gjord på opastöriserad fårmjölk. En pastarätt gjord på havets frukter är något av det godaste en kock kan erbjuda.

Sardinien har ett eget språk, som påminner om latin och är mer lakoniskt än Italienskan. Sardiska pratas framför allt ute på landsbygden.


I Priset Ingår:

Flygresa  (20 kg incheckad väska och 1 handbagage 8 kg med maxstorleken 55cm x 40cm x 20cm), del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 5 vandringar med guide, 1 kort stadsvandring med guide, 1 besök på vingård med provsmakning av deras bästa viner, 5 st middagar (drycker ingår ej), 1 lunch, 2 st luncher av picknicmodell och alla transporter på Sardinien


Ingår ej:         inträde muséer, drycker till middagar, allt som ej är angivet ovan och övriga                    måltider


Tillägg:           Enkelrum  (2.650 SEK)  Avbeställningsskydd (1.600 SEK)


Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter


Boendet:

De två första nätterna bor vi på ett 4-stjärnigt familjedrivet hotell (Hotel Maria Caderina Green Village) i Posada. Familjens jordbruk förser hotellet med råvaror till frukost och middag. Hotellet håller mycket hög standard och familjen lägger mycket krut på att sköta parken runt det. Det finns pool, wifi och generösa gemensamma utrymmen. 

Dag 3 och 4 bor vi på Sa Perdera*** eller Agriturismon Sa Crannaccia. De drivs av gästfria personer som gör allt för att vi skall få en fin vistelse hos dem. Maten är baserad på lokala råvaror och väljs med omsorg för oss.  De har wify

I Cagliari bor vi på det centralt belägna Hotel Italia***. Hotellet ligger med ett fantastiskt läge i den gamla stadsdelen Marina. Det finns ett fantastiskt utbud av restauranger och caffeer i dess närhet. Cagliari är en mysig stad med många vackra torg och gator. Hotellet har wify

Vandring och guidning:

Alla vandringar har svensktalande guide, som har goda kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur. Vi har en vecka med lätta vandringar och vi börjar vandra på morgonen kl. 8 – 9 och vi avslutar vandringarna till lunch. Alla tider angivna gäller effektiv vandring.


Utrustningstips:

Naturligtvis njuter du mest av turen om du har ordentliga och bekväma vandringskläder. Syntetmaterial och ull brukar betraktas som bättre, ty de håller dig torrare än bomull. Du kommer att vandra under en strålande sol, därför bör du ha keps/solhatt, solglasögon och solkräm.

Vandringsstigarna i den Sardiska Naturen kan ha inslag av smågrus, därför rekommenderar vi vandringskängor med höga skaft.

Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan också vara bra.

Det är en god försiktighetsåtgärd att packa i handbagaget allt det viktigaste, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst. Det brukar fungera bra att ha på sig vandringskängorna under flygresan ner.


Flyg och transfer:

Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.

Den svenska guiden möter er på flygplatsen på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet. Transfern tar cirka 2 - 1.5 timmar.Utgående

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
16:25:00

Arlanda

19:40:00

Olbia


Inkommande

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
07:35:00

Cagliari

08:40:00

Rom

11:30:00

Rom

14:40:00

Arlanda, Stockholm


De två första nätterna bor vi på ett 4-stjärnigt familjedrivet hotell (Hotel Maria Caderina Green Village) i Posada. Familjens jordbruk förser hotellet med råvaror till frukost och middag. Hotellet håller mycket hög standard och familjen lägger mycket krut på att sköta parken runt det. Det finns pool, wifi och generösa gemensamma utrymmen. 

Dag 3 och 4 bor vi på Sa Perdera*** eller Agriturismon Sa Crannaccia. De drivs av gästfria personer som gör allt för att vi skall få en fin vistelse hos dem. Maten är baserad på lokala råvaror och väljs med omsorg för oss.  De har wify

I Cagliari bor vi på det centralt belägna Hotel Italia***. Hotellet ligger med ett fantastiskt läge i den gamla stadsdelen Marina. Det finns ett fantastiskt utbud av restauranger och caffeer i dess närhet. Cagliari är en mysig stad med många vackra torg och gator. Hotellet har wify

prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning