Yogaresa med Tina Hedrén till Cinque Terre och Ligurien-20181020_075632.jpg Yogaresa med Tina Hedrén till Cinque Terre och Ligurien-20181020_075700.jpg Yogaresa med Tina Hedrén till Cinque Terre och Ligurien-20180415_103650.jpg Yogaresa med Tina Hedrén till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_131241(1).jpg Yogaresa med Tina Hedrén till Cinque Terre och Ligurien-web_26-parco-di-portofino.jpg Yogaresa med Tina Hedrén till Cinque Terre och Ligurien-web_20160712_195828.jpg Yogaresa med Tina Hedrén till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_092902.jpg
Beskrivning
Ingår i resan
Resprogram
Fakta om resan
Flyg
Boende
Våra gäster om resan
Yogaresa till Cinque Terre i Italien
 
Denna yoga resa kommer att ge upplevelser till kropp, själ och alla sinnen. Dagarna inleds med underbar träning för att stärka & sträcka ut kroppen. Efter övningar på yogamattan som är ämnade för din hälsa och vitalitet får du fylla på med sköna utflykter, upplevelser och vandringar i vackra Cinque Terre och Ligurien. Detta område beskrivet och besjunget av poeter under hela vår moderna historia. 
 
Vi bor på det fina familjedrivna Hotel Clelia Logis*** i den lilla trevliga byn Deiva Marina och vi flyger från Arlanda till Pisa och därefter har vi transfer cirka 90 minuter i buss. Denna del av Italien har ett mycket milt klimatet och därför har varit resmål alltsedan Lord Byrons dagar. Hotellet har en fin pool och generösa gemensamma utrymmen. Dessutom ligger det bara 150 meter från Medelhavet. Vi har yogövningar på hotellets takterass, den fina utsikt stimulerar er yoga. Förmiddagarna ägnas åt yoga och eftermiddagarna åt utflykter. Vi kommer att vandra mellan/till alla 5 byarna i Cinque Terre. Deiva Marina ligger strategiskt utmed järvägslinjen, som tar oss till/från vandringarn. Det är 200 meter till järnvägsstationen från hotellet.
 
Vi utövar Yoga, Meditation och Qi gong för ett vackert och varierat program. Yogan heter hatha yoga och vi kommer att hålla fokus vid höstens energi. Det handlar bland annat om att förbättra andning och släppa taget om sådant man inte längre behöver, t.ex spänningar i kroppen. Varje dag har vi ett litet filosofiskt tema som vi diskuterar kort kring.  De är hämtade från Yamas, det första steget ur yogans åttafaldiga väg. Alla våra övningar får du med dig i en yogapärm så du kan fortsätta att träna hemma och framförallt behålla en inre styrka och frid långt efter dagarna under Sardiniens sol. 
 
Tina Hedrén, som har en lång bakgrund med gymnastik, dans och fitness, leder yogan under hela veckan. Tina har lett grupper i 46 års tid.
 
Tina  började 1995 aktivt träna yoga, detta följdes av studier i bland 
annat Schweiz och England. Tina är också Feldenkrais pedagog, Pilates och Qi gong & Tai Ji lärare. Hon har haft världen som sitt arbetsfält och presenterat kurser i Europa, Asien och Afrika. Genom sitt företag Movements Arts erbjuder hon ständigt spännande utbildningar och retreats. Hon är medlem i Yoga Alliance och driver den internationella utbildningen Seasonal Yoga i Sverige.
        
Vi bor hela veckan på det mycket trevliga familjedrivna Hotel Clelia Logis*** i Deiva Marina. Vi flyger från Arlanda till Pisa och därefter har vi transfer cirka 90 minuter i buss.
 
Vår svenske guide, Måns Hallqvist, som efter 25 års boende känner Italien alla regioner väl. Ligurien och Cinque Terre ligger Måns speciellt väl om hjärtat, ty hans svärmor kom från denna region.  Måns är med hela veckan och vi får ta del av hans nätverk och vänner. Vi kommer inte att känna oss som turister. Välkommen till en oförglömlig vecka med spännande natur, dofter, blommor, färger, solen, värmen och Medelhavet.
 
I Priset Ingår:
Flygresa från Arlanda, 1 handbagage 10 kg med maxstorlek 55 cmx40cmx20cm, 20 kg incheckad väska, del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 5 vandringar med guide, 4 st middagar (dryck ingår ej), 4 picknick luncher, alla transfer, svensk-talande guide och yogaövningar under ledning av Tina Hedrén.
 
Ingår ej: inträde muséer, drycker till middagar, båtresor, lokala hotell skatter, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider.
 
Tillägg: Enkelrum (1.950 kronor), avbeställningsskydd (500 kronor)
 
Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
 
 
Dag 1:Ankomst till Pisa och vi möter er på flygplatsen. Vi fortsätter resan till Deiva Marina med buss. Transfern tar cirka 1.5 timmar. Vi bor 7 nätter på det 3-stjärniga hotellet Hotel Clelia Logis***. Middag på egen hand.
 
Dagsupplägg under veckan (Dag 2-7)
07.30 Morgon Yoga
08.30 Frukost
10.00 Fördjupning i yoga & avslappnings övningar 
11.00 Bad eller Dusch paus
(dag 3, 5 och 6 är det ytterligare Qi gong övningar i 45 min för dig som så önskar)
12.00 -17.00 Utflykt med lunch eller picknick lunch (Dag 5 vilodag)
 
Dag 2: Yogaövningar kl 7.30 – 11. Efter resan ligger fokus idag på lugnare yoga för att sträcka ut muskler och hitta avslappning. Dagens tema är att släppa spänningar kring skuldran och att lägga grunden för sol-hälsning och ett härligt yoga-flöde som passar bra när vi går mot höst. 
 
Vi vandrar på det som kallas ”Sentiero Blu” (Den blå stigen), som följer kusten bland kryddträdgårdar, olivlundar och dito apelsin. Den knyter samman Cinque Terres alla små medeltida byar och städer. Många av dem kunde man så sent som i slutet av 1800-talet bara vandra eller färdas med båt till då järnvägen byggdes. Lunch på egen hand i Vernazza. Vi utforskar 2 medeltida byar (Vernazza och Corniglia), med sina smala gränder, utsikt mot havet och historia. Vi föflyttar oss med tåg mellan hotellet och vandringen (35 min i varje riktning). Övernattning i Deiva Marina och gemensam middag.
Vandring: 8 km,  3 h    upp: 290  ner: 290 m Svårighet:     
 
Dag 3: Yogaövningar kl 7.30 – 11. Vi fortsätter med övningar som nu är lite bekanta men fördjupar och förfinar dem. Idag blir det extra tid för att lära sig mer om övningarna och vad de stimulerar. Dagens tema är att släppa spänningar kring höftleden. 
 
Vi tar tåget till staden Levanto. Vi vandrar sakta genom den medeltida hamnstaden mot slottet (Castello di Levanto). Där startar vi vandringen mot halvön Mesco och byn Monterosso. Vi äter en picknick lunch med lokala specialiteter under vandringen.
 
Vandringen går på stigar utefter kusten, där doften av ”La Macchia Mediteranea” (Medelhavets Busklandskap) är ständigt närvarande. Väl framme vid byn Monterosso har vi möjlighet till bad i Medelhavet. Vi återvänder till hotellet med tåg från Monterosso (20 min). Övernattning i Deiva Marina och gemensam middag.
 
Vandring: 8 km, 3.5 h    upp: 350 m    ner: 350 m Svårighet:     
 
Dag 4: Yogaövningar kl 7.30 – 11. Morgon yoga som vanligt 07.30 – 08.30 innan frukost med en bedårande utsikt över Medelhavet.. Du som är piggelin kan passa på att ta ett dopp i havet eller i poolen innan. Efter frukost en samling för fortsättning på nyttan av yoga-övningarna och vidare avslappningsövningar för hals, nacke & käke. 
 
Idag tar vi tåg till byn Manarola och där går vi mot Cornaglia. Stigen börjar vid den smala oansenliga gränden efter det lokala postkontoret. Trapporna tar oss upp till Volastra, där en pick nick lunch väntar oss.  Vandringsstigen tar oss förbi gamla kyrkor, olivlundar och vingårdar. Mätta och belåtna efter lunch börjar vi vandringen mot de gamla terassodlings området, som är del av Unescos Världsarv. Där odlas många av råvarorna till Cinque Terres utmärkta vita viner. Dagen avslutas med tåg från Cornaglia till vårt hotell. Övernattning i Deiva Marina och gemensam middag.
Vandring: 8 km, 3.5 h    upp: 390 m ner: 390 m Svårighet:       
 
Dag 5: Yogaövningar kl 9 – 12. Övningarna är bekanta och vi tar dem lite djupare och lägger till några nya övningar för att utmana balans och ditt center. Meditationen blir också längre. Idag lägger vi till nya sköna Qi gong övningar som garanterat ger dig mer energi. 
 
Idag har vi inga gemensamma aktiviter planerade utöver yogan, Vi rekommenderar att ni besöker Riomaggiore på egen hand. Ni kan också strosa runt i mysiga Deiva Marina eller åka och shoppa i eleganta Chiavari. Lunch och middag på egen hand och övernattning i Deiva Marina.
 
Dag 6: Yogaövningar kl 7.30 – 11. Vi håller fast vid bekanta övningar och tränar på ett speciellt fokus när vi utför dem. Temat idag blir Din hållning, att stå stadigt och grundat utan onödiga spänningar Även denna dag bjuder på extra Qi gong för att fylla på Din energi. 
 
Idag vandrar vi på en gammal vandringsled från vårt hotell i Deiva Marina till grannbyn Moneglia. Vi äter en picknick lunch och njuter av den vackra naturen.  Vi tar tåget tillbaka till Deiva Marina
 
Övernattning i Deiva Marina och middag på egen hand.
Vandring: 6 km, 2 h    upp: 300 m ner: 300 m     Svårighet:   
  
Dag 7: Yogaövningar kl 7.30 – 11. Efter några dagars rutin noterar vi idag hur övningarna, energin och andningen flödar med lätthet. Dagens tema är andning & center. 
 
Efter yogan tar vi tåget till grannbyn Framura och vi vandrar bland klipporna till grannbyn Bonnasola. Vi följer Medelhavet på ena sidan och det typiska busklandskapet (Macchia Mediteranea) på den andra. Vi rör oss i områden som ännu inte har blivit förändrade av massturism. Vi äter en picknick lunch och njuter av den vackra naturen.  Vi tar tåget tillbaka till Deiva Marina
 
Övernattning i Deiva Marina och gemensam middag på.
Vandring: 6 km, 3 h    upp: 250 m ner: 250 m Svårighet:     
 
Dag 8: Hemresa från Pisa.   
 
Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)
 
 
Cinque Terre och Ligurien:
Ligurien är en av Italiens allra minsta regioner vad gäller yta, men den har kanske Italiens högsta befolkningstäthet. Det bor 1.6 miljoner människor i Ligurien, som jämförelse kan vi ha Gotland där det bor 60.000 personer. Ligurien har bara dubbla ytan gentemot Gotland, med 25 gånger så många invånare. Den kände amerikanske författaren Ernest Hemmingway myntade att om ”en citron ramlar ner från trädet, så rullar den ner i Medelhavet”. Ligurien och Cinque Terre är en smal landremsa med höga berg. Cinque Terre är en liten Nationalpark i den södra delen av regionen. Namnet kommer av att kustremsan har 5 byar (Terre). 
 
Under romartiden var denna svårtillgängliga kustremsa en svår nöt att knäcka för dessa vana krigare. Men det dröjde ända till medeltiden och 1000-talet innan de fick sina nuvarande utseende med 5 byar (Terre). Utvecklingen hängde samman med befolkningsökningen och att Saracener (Nordafrikanska Pirater) inte längre utgjorde ett hot mot den norra delen av Medelhavet. Det gjorde det möjligt att befolka dessa på den tiden otillgängliga kustremsa. Det var först på slutet av 1800-talet, som vägar och järnvägar byggdes ut och det var möjligt att ta sig dit utan att vandra eller ta sjövägen.
 
Köket i Ligurien och Cinque Terre bygger på pastarätter, där ost, örter och grönsaker utgör de viktigaste ingredienserna. Alla har vi väl någon gång ätit ”Pasta al Pesto”, under veckan har vi möjlighet att äta originalet. En annan mycket intressant rätt är Liguriens Ravioli, som kallas Panzotti. De är fyllda med örter och serveras med en sås, som är lagad på Valnötter och färskost. Vi rekommenderar alla pastarätter! Buon Appetito! Alla våra picknicker under veckans skall utrycka lokala mattraditioner.
 
I Priset Ingår:
Flygresa från Arlanda, 1 handbagage 10 kg med maxstorlek 55 cmx40cmx20cm, 20 kg incheckad väska, del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 5 vandringar med guide, 4 st middagar (dryck ingår ej), 4 picknick luncher, alla transfer, svensk-talande guide och yogaövningar under ledning av Tina Hedrén.
 
Ingår ej: inträde muséer, drycker till middagar, båtresor, lokala hotell skatter, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider.
 
Tillägg: Enkelrum (2.350 kronor), avbeställningsskydd (1.400 kronor)
 
Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
 
 
Boendet:
Vi bor hela veckan på ***-stjärniga Hotel Clelia Logis i Deiva Marina, som ligger fint 150 meter från stranden vid Medelhavet. Det är ett trevligt familjehotell med generösa gemensamma utrymmen och pool. Alessandra och hennes team på hotellet kommer att göra allt för att vi skall trivas.
 
Yoga och utflykter:
Du får träna Yoga, Meditation och Qi gong för ett varierat program. Yogan heter hatha yoga och vi kommer att hålla fokus vid höstens energi. Det innebär att förbättra andning och släppa taget om sådant man inte längre behöver, t.ex spänningar i kroppen. Varje dag bjuder en fördjupning så att Du känner att Du går framåt i Dina övningar.
Dokumentation får du givetvis så du kan fortsätta att träna hemma och framförallt behålla en inre styrka och frid långt efter dagarna under Liguriens sol. 
 
Upptäck det vackra området Cinque terre och utöva yoga under ledning av Tina Hedrén, som har en lång bakgrund med gymnastik, dans och fitness, hon har lett grupper i 46 års tid. Tina började träna yoga 1995, detta följdes av studier i bland annat Schweiz och England. Tina är också Feldenkrais pedagog, Pilates och Qi gong & Tai Ji lärare. Hon har haft världen som sitt arbetsfält och presenterat kurser i Europa, Asien och Afrika
Genom sitt företag Movements Arts erbjuder hon ständigt spännande utbildningar och retreats. Hon är medlem i Yoga Alliance och driver den internationella utbildningen Seasonal Yoga i Sverige.
 
Alla utflykter  har svensktalande guide, som har goda kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur.
 
Utrustningstips:
Naturligtvis njuter du mest din vecka om du har ordentliga och bekväma kläder för både yoga och utflykter. Ta med egen  ”yogamatta”. Syntetmaterial och ull brukar betraktas som bättre för vandringar, ty de håller dig torrare än bomull. På eftermiddagarna kommer du att vandra/var på utflykt under en strålande sol, därför bör du ha keps/solhatt, solglasögon och solkräm.
Vandringsstigarna i den Sardiska Naturen kan ha inslag av smågrus, därför rekommenderar vi vandringsskor med höga skaft.
Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan också vara bra.
Det är en god försiktighetsåtgärd att packa i handbagaget allt det viktigaste, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst
 
Flyg och transfer:
Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.
Vi möter er på flygplatsen i Pisa och därefter åker vi tillsammans till hotel Hotel Clelia Logis i Deiva Marina. Transfern tar cirka 1 timme och 30 minuter.
 

Utgående

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
17:05:00

Arlanda

20:00:00

Pisa


Inkommande

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
20:40:00

Pisa

23:35:00

Arlanda


Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Vi bor hela veckan på ett 3-stjärnigt hotell (Hotel Clelia Logis) i Deiva Marina som är en by i det vackra Liguriska kustlandskapet. Det är trevliga familjehotell i närheten av den lilla stranden. De håller en god standard och har trevlig och vänlig personal. Hotel Clelia Logis serverar fina frukostar med färskpressad apelsinjuice, frukt, tomater, yogurt, ost, skinka, croissanter, färskt bröd, etc. 

prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning