Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_092902.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_090452.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160712_195828.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160712_200145.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_091036.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160712_200947.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_100951.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_104158.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_113739.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_134010.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_134319.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_20160713_131241(1).jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_1-isola--palmaria.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_3-portovenere-da-isola-.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_15-vernazza-porticciolo.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_22-promontorio-di-porto.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_26-parco-di-portofino.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_28-promontorio-di-porto.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_32-lungo-il-sentiero-ne.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web_34-lungo-il-sentiero-ne.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web27-baia-di-san-fruttuoso.jpg Vandringsresa till Cinque Terre och Ligurien-web29-olmi--portofino.jpg
Beskrivning
Ingår i resan
Resprogram
Fakta om resan
Flyg
Boende
Våra gäster om resan

Vandringsresa  till Ligurien och Cinque Terre i Italien 

Denna vandringsresa lämpar sig för alla, vissa dagar krävs vana att gå i trappor. Svårighetsgraden är 2-3 kängor på en 5 gradig skala. Cinque Terre är del av Regionen Ligurien i Italien, som poeter har besjungit pga dess vackra natur och karakteristiska växtlighet under århundraden . Deras goda pastarätter är kända över hela världen, det är väl ingen som inte känner till ”Pasta al Pesto”. 
 
Under 5 vandringsdagar kommer vi att utforska Nationalparken Cinque Terre och dess omnejder. Vi vandrar bland fantastiska terasser med vinodlingar, som är del an UNESCOS världsarv och smakar dess viner. Vandringen tar oss även till medeltida borgar, klosterruiner, Portofino, Camogli, Porto Venere etc. Vår ständige följeslagare är Medelhavet och doften av naturens alla örter och blommer. Det blir en fin mix av vacker natur och vackra små medeltida städer.
 
Det blir hela tiden vandringar med fantastisk utsikt över Medelhavet och vi passerar förbi många platser med en fascinerande historia, som vi naturligtvis skall berätta för er. Cinque terre och Ligurien ligger vid en mycket smal kustremsa och naturligtvis har det präglat dess invånare. Det är ingen slump att flera av Italiens största Upptäcktresande kommer härifrån. 
 
Vi bor hela veckan i trevliga Deiva Marina på Hotel Clelia Logis***, där Alessandra och Anna tar hand om oss på bästa sätt. Hotellet har mycket fina rum, stora och trevliga gemensamma utrymmen och pool. Deras kök håller hög klass och vi äter våra gemensamma middagar där. Vi tipsar er om restauranger, när ni äter på egen hand. Vi åker tåg och båt till och från våra vandringar.  
 
Cinque Terre och Ligurien har flera av Italiens allra mest älskade Vandringar. God mat, dofter, färger, fanastiska vyer över Medelhavet och historia är en svårslagen kombination. 
 
Sol, färger och dofter kommer att vara närvarande under våra dagar tillsammans. Medeltemperatur under vår och höst är 20 - 25 °C. Tag med baddräkt/badbyxor, ty det kommer att finnas goda möjligheter att svalka oss i det blå Medelhavet.
 
Det mesta ingår i våra gruppresor, för att undvika obehagliga överraskningar hotell, flyg, transfer, 4 middagar och 4 st picknick luncher.
 
Vi är aldrig mer än 25 personer i gruppen och ni är välkomna!
 


 

I Priset Ingår:
Flygresa  (1 handbagage maxstorleken 40cm x 30cm x 20cm  och 20 kg incheckad väska), del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 5 vandringar med guide, 4 st middagar (drycker ingår ej), 4 st luncher av picknicmodell och alla transfer (buss, tåg och båt) i Cinque Terre
 
Ingår ej:
Inträde muséer, drycker till middagar, lokala hotell skatter, vingårdsbesök, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider
 
Tillägg: Enkelrum  (2.650 SEK) och Avbeställningsskydd (1.600 SEK)
 
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
Dag1: Ankomst till Nice  eller Pisa. Vi fortsätter resan till Deiva Marina. Resan tar cirka 1.5 timme från Pisa och 3 timmar från Nice. Vi bor 7 nätter på det 3-stjärniga hotellet Hotel Clelia Logis***. Vi äter en välkomstmiddag på Hotel Clelia Logis. 
 
 
Dag 2: National Parken Cinque Terre med dess medeltida byar:
Vi vandrar på det som kallas ”Sentiero Blu” (Den blå stigen), som följer kusten bland kryddträdgårdar, olivlundar och dito apelsin. Den knyter samman Cinque Terres alla små medeltida byar och städer. Många av dem kunde man så sent som i slutet av 1800-talet bara vandra eller färdas med båt till då järnvägen byggdes. Lunch på egen hand i Cornaglia. Vi utforskar 3 medeltida byar (Vernazza, Corniglia och Riomaggiore), med sina smala gränder, utsikt mot havet och historia. Vi föflyttar oss med tåg mellan hotellet och vandringen (35 min i varje riktning). Övernattning i Deiva Marina och gemensam middag.
 
Vandring: 8 km,  4 h     upp: 350 m    ner: 350 m                           Svårighet:   
 
 
Dag 3: Staden Levanto, kullen på halvön Mesco och byn Monterosso
Vi tar tåget till staden Levanto. Vi vandrar sakta genom den medeltida hamnstaden mot slottet (Castello di Levanto). Där startar vi vandringen mot halvön Mesco och byn Monterosso. På toppen av halvön Mesco äter vi en picknick lunch med lokala specialiteter samtidigt vi njuter av utsikten.
 
Vandringen går på stigar utefter kusten, där doften  av ”La Macchia Mediteranea” (Medelhavets Busklandskap) är ständigt närvarande. Väl framme vid byn Monterosso har vi möjlighet att till bad i Medelhavet. För de som vill kan vi provsmaka Cinque Terres utmärkta viner efter badet. Vi återvänder till hotellet med tåg från Monterosso (20 min). Övernattning i Deiva Marina och middag på egen hand.
 
Vandring: 8 km, 3 h    upp: 350 m ner: 350 m                         Svårighet:     
 
 
Dag 4: Unescos Världsarv, Cinque Terres terasser med vinodlingar
Idag tar vi tåg till byn Cornaglia och där går vi mot Manarola. Stigen börjar vid den smala oansenliga gränd efter det lokala postkontoret. Trapporna tar oss upp mot det gamla terassodlings området, som är del av Unescos Världsarv. Vandringsstigen tar oss förbi gamla kyrkor, olivlundar och vingårdar. I byn Volastra dukar vi upp en picknick och efter lunch besöker vi vingården Capellini. Mätta och belåtna har vi en kort vandring (3.8 km) till Manarolo och där tar vi en båt till Byn Vernazza. Dagen avslutas med tåg från Vernazza till vårt hotell. Övernattning i Deiva Marina och gemensam middag.
 
Vandring: 8 km, 2.5 h    upp: 350 m ner: 350 m      Svårighet:       
 
 
Dag 5: Vilodag. Vi tipsar om utflykter för de som inte vill stanna och slappa i vår trivsamma by Deiva Marina. Den fantastiska staden Pisa ligger nära och vi organiserar gärna en gemensam utflykt dit. Övernattning i Deiva Marina och lunch och middag på egen hand
 
 
Dag 6: Ön Palmaria
V tar tåget till staden La spezia och vi vandrar enom ”Gamla Stan” till hamnen. Där väntar båten på oss och den tar oss till ön Palmaria. Ön Palamaria är den största ön i det som kallas ”Il Golfo dei Poeti” (Poeterna Hav). Vi följer stigen som tar oss runt ön, med dess fina utsikt mot ön Tino och den medeltida hamnstaden Porto Venere. Vi dukar upp en pick nick på stranden och medans ni väntar finns det möjlighet till ett dopp i Medelhavet. Vi återvänder med båt och tåg till Deiva Marina och vårt hotell.  Övernattning i Deiva Marina och middag på egen hand.
 
Vandring: 9 km, 3 h    upp: 300 m ner: 28 0 m                     Svårighet:      
 
 
Dag 7: Nationalparken Portofino 
Tåget tar oss från Deiva Marina till Santa Margherita, Ligure, där vi börjar vandra mot halvön och Nationalparken Portofino, som betraktas som en av Liguriens allra finaste naturupplevelser.  Vi äter en picknick lunch utefter vandringen. Vi vandrar förbi den vackra dalen ”La Valle dei Mulini” innan vi kommer fram till den gamla fiskebyn Portofino, som är "Hangout" för Europas "jet-settare" sedan de engleska romantiska 1800-tals poeterna sjöng dess vällov. Vi tar båten från Portofino tillbaka till Santa Margherita Ligure. Vi återvänder till hotellet i Deiva Marina med tåg (55 min). Övernattning i Deiva Marina och gemensam middag.
 
Vandring: 10 km, 4.15 h    upp: 330 m ner: 330 m        Svårighet:     
 
 
Dag 8: Hemresa Nice  eller Pisa  och transfer med buss. Resan tar cirka 3 timmar till Nice och 1.5 till Pisa   
 
 
 

 

 

Cinque Terre och Ligurien:
Ligurien är en av Italiens allra minsta regioner vad gäller yta, men den har kanske Italiens högsta befolkningstäthet. Det bor 1.6 miljoner människor i Ligurien. Cinque Terre är en liten Nationalpark i den södra delen av regionen. Namnet kommer av att kustremsan har 5 byar (Terre). 
 
Under romartiden var denna svårtillgängliga kustremsa en svår nöt att knäcka för dessa vana krigare. Men det dröjde ända till medeltiden och 1000-talet innan de fick sina nuvarande utseende med 5 byar (Terre). Utvecklingen hängde samman med befolkningsökningen och att Saracener (Nordafrikanska Pirater) inte längre utgjorde ett hot mot den norra delen av Medelhavet. Det gjorde det möjligt att befolka dessa på den tiden otillgängliga kustremsa. Det var först på slutet av 1800-talet, som vägar och järvägar byggdes ut och det var möjligt att ta sig dit utan att vandra eller ta sjövägen.
 
Köket i Ligurien och Cinque Terre bygger på pastarätter, där ost, örter och grönsaker utgör de viktigaste ingredienserna. Alla har vi väl någon gång ätit ”Pasta al Pesto”, under veckan har vi möjlighet att äta originalet. En annan mycket intressant rätt är Liguriens Ravioli, som kallas Panzotti. De är fyllda med örter och serveras med en sås, som är lagad på Valnötter och färskost. Vi rekommenderar alla pastarätter! Buon Appetito!
 
 
I Priset Ingår:
Flygresa  (1 handbagage  maxstorleken 40cm x 30cm x 20cm och 20 kg incheckad väska), del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell, 5 vandringar med guide, 4 st middagar (drycker ingår ej), 4 st luncher av picknicmodell och alla transfer (buss, tåg och båt) i Cinque Terre
 
Ingår ej:
Inträde muséer, lokala Hotellskatter, drycker till middagar, vingårdsbesök, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider
 
Tillägg: Enkelrum  (2.650 SEK) och Avbeställningsskydd (1.600 SEK)
 
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
 
 
 
Boendet:
Vi bor 7 nätter i den mysiga lilla byn Deiva Marina på det trevliga familjedrivna hotellet Hotel Clelia Logis***. Anna och Alessandra kommer att ta väl hand om oss under veckan. 
 
Vandring och guidning:
Alla vandringar har svensktalande guide, som har goda kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur.
Vi tycker det känns bra att börja vandringarna mellan kl 8-9 på morgonen och komma tillbaka mellanr kl 17-18. Alla tider angivna gäller effektiv vandring.
 
 
Utrustningstips:
Naturligtvis njuter du mest av turen om du har ordentliga och bekväma vandringskläder. Syntetmaterial och ull brukar betraktas som bättre, ty de håller dig torrare än bomull. Du kommer att vandra under en strålande sol, därför bör du ha keps/solhatt, solglasögon och solkräm.
Vandringsstigarna i Medelhavsnatur kan ha inslag av smågrus, därför rekommenderar vi vandringskängor med höga skaft.
Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor, vatten flaska 1-2 liter, mugg, bestick och tallrik till pickniclunchen. Plåster kan också vara bra.
Det är en god försiktighetsåtgärd att packa i handbagaget allt det viktigaste, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst. Det brukar fungera bra att ha på sig vandringskängorna under flygresan ner.
 
Flyg och transfer:
Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa. Den svenska guiden möter er på flygplatsen och därefter åker ni tillsammans till hotellet. Transfern tar cirka 3 - 1.5 timmar.
 
 

 

Utgående

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
11:50:00

Arlanda

14:00:00

Munchen

12:45:00

Kastrup

14:20:00

Munchen

13:15:00

Kastrup

15:35:00

Pisa

15:15:00

Munchen

16:30:00

Pisa

17:05:00

Arlanda

20:00:00

Pisa


Inkommande

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
16:15:00

Pisa

18:35:00

Kastrup

17:10:00

Pisa

18:25:00

Munchen

20:05:00

Munchen

21:35:00

Kastrup

20:40:00

Pisa

23:35:00

Arlanda

21:15:00

Munchen

23:25:00

Arlanda


Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Hotel Clelia Logis ***
prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning