KÖRRESA TILL  SARDINIEN-1-web_20140909_104401.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-4-web__cag_lil_2538.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-9-web_anfiteatro_ca(1).jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-11-web_20140605_135729(1).jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web_dsc_0256(1).jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-18-web_chiostro_san_domenico(1).jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-14-web_0140413_183925(1).jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web_20160422_142149.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-21-web_t_sar_cag_lil_2588(1).jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-25-web_20140418_095659(1).jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web_september-2013-018.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web-20160422_203949.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web-20160422_200710.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web-20160422_202852.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web-20160422_222510.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web-20160422_203001.jpg KÖRRESA TILL  SARDINIEN-web-20160422_210416.jpg
Beskrivning
Ingår i resan
Resprogram
Fakta om resan
Flyg
Boende
Våra gäster om resan

Körresa till Cagliari på Sardinien i Italien 

 
Upptäck den vackra ön Sardinien mitt i Medelhavet, storslagen natur (Naturparkerna Villasimius och Molentargius), historiska Cagliari, utsökta vingårdar samtidigt som vi dagligen sjunger intensivt tillsammans under ledning av Per Rönnblom bl. a svensk och italiensk körmusik. Samverkan sker också med den kören Musica Viva från Sardinien i en konsert i Kyrkan Santa Chiara som avslutning på körveckan. Vi åker i början av maj, när Medelhavsnaturen står i blom. Vi kommer att flyga med direktflyg från Arlanda till Olbia på Sardinien. Under transfer till Cagliari stannar vi vid den vackra Costa Smeralda med sina fina stränder och byggnader, som är inspirerade av den sardiska traditionen. Resan blir en del av upplevelsen.
 
Parallella programpunkter vid körrepetitionerna möjliggör för icke körsjungande medföljare att njuta av resan. Detta görs på plats av vår svenske guide, Måns Hallqvist, som efter 24 års boende känner Sardinien väl. Måns är med hela veckan och vi får ta del av hans nätverk och vänner. Vi kommer inte att känna oss som turister.
 
Välkommen till en oförglömlig vecka med god mat, doda drycker, spännande natur, dofter, blommor, färger, sol, värme och det smeraldblå Medelhavet.
 
Per Rönnblom vår konstnärlige ledare är organist och körledare i Nacka församling med examen från Musikhögskolan i Stockholm efter studier för Stefan Sköld och Eric Ericson.
 
Vi kommer att ha förträffar april månad 2018 (7/4 och 21/4) tillsammans med Per Rönnblom i Nacka Kyrka. 
 
 
 
 
 

I Priset Ingår:

Flygresa från Arlanda direkt till Rom med SAS, 1 handbagage 8 kg med maxstorlek 55 cmx40cmx20cm, 23 kg incheckad väska, del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell i centrala Siena, 1 vandring med guide för alla, 1 vandring med guide  för medföljare, 1 stadsvandringar Siena med guide, 1 utflykt, 1 besök på vingård med provsmakning av deras bästa viner, 1 middag, 2 luncher, 2 mingel med småplock & dryck, samt alla transporter i Toscana, svensk- talande guide, sångövningar under ledning av Per Rönnblom och avslutningskonsert.

Ingår ej: inträde muséer, ev. lokala hotellskatter, drycker till middagar, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider.

Tillägg: Enkelrum (2.100 kronor), avbeställningsskydd (500 kronor)

Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.


 
Resprogram: 
Dag 1:Ankomst till Olbia. Vi stannar första natten i Olbia, det är en transfer på 15 minuter från flygplatsen. På hotellet hälsar vi alla välkomna med ett glas vin/dryck och lite småplock. 

Dag 2:   Vi vaknar upp i Olbia och efter frukost, gör vi en utflykt i vackra Costa Smeralda, som är känt för sin vackra natur och under högsäsong är platsen välbesökt av ”VIP”. Det var en av Brigitte Bardot’s goda vänner, Aga Kahn, som började bygga upp Costa Smeralda i början av 60-talet tillsammans med den franske arkietekten Jacques Couelle. Byggnaderna blev förankrade i den sardiska traditionen, genom traditionella val av byggmaterial och stil. Lunch på egen hand i mysiga Olbia.

Efter lunch transfer (3 timmar) till Cagliari.

Middag på egen hand och övernattning i Cagliari

Dag 3:Frukost med Italienskt kaffe ger en extra energikick inför första dagens sångövningar kl 9-12 i den medeltida kyrkan Santa Chiara, som ligger på promenadavstånd från ert hotell. Det är en speciell känsla i Italienska städer och Cagliari har mycket av den. Ni vandrar gatan Largo Carlo Felice, där ert hotell ligger, upp till kyrkan Santa Chiara. Det är ingen slump att gatan är den bredaste, de närliggande påminner om gränder, ty här låg stadens ringmur tills för bara 120 år sedan.  Efter sångövningen har ni  lunch på egen hand. 

Efter lunch blir det en gemensam stadsvandring kl 15 – 19, vi besöker bl.a. museet som ligger under kyrkan Santa Eulalia. Vid grundförstärkningsjobb i början av 1990-talet upptäcktes ett helt romersk kvarter under stadsdelen ”Marina”, där ni bor. Ett fint museum, som ger lite historiska vingslag till ”vårt kvarter”.

Middag på egen hand och övernattning i Cagliari.

Promenad: 7 km,  3 h     upp: 100 m    ner: 100 m  Svårighet:   

Dag 4:En av de finaste stränderna på Sardinien ligger sydväst om Cagliari och heter Tauredda. Mången Hotelldirektör har försökt bygga hotell där, men lyckligtvis har ännu ingen lyckats. Vi njuter av den harmoniska naturen och vi söker svalka under träden och de som vill tar ett bad i det kristallklara vattnet.

 

De som önskar blir kvar ytterligare ngn timme på Tauredda och de som vill följer guiden på en promenad utefter vandringsleder romarna anlade cirka år 100 f. kr.

Lunch på egen i den lilla staden Pula. Gemensam middag och övernattning i Cagliari.

Promenad:    6 km,  2 h    upp: 200 m      ner: 200 m     Svårighet:   

Sångövningar kl 17-20 i Kyrkan Santa Chiara

Dag 5: Sångövningar kl 9-12 i Kyrkan Santa Chiara eftermiddagen ägnas åt egna aktiviteter. Samövning med Musica Viva 20-22.

Dag 6: Vi tar bussen till byn Serdiana, där börjar promenaden mot dagens mål, som är en vingård  och deras ”Vigna”. Vi ser en typisk by, Serdiana, i det som kallas Parteolla. Vi lämnar byn Serdiana och går sakta mot ut mot vinrankor och olivlundar.  Vi stannar och sätter oss i skuggan av olivlunden och tittar på den lilla medeltidskyrkan Sibiola. Innan Giulia, en fantastisk duktig sommelier, tar hand om oss och visar oss La Cantina Argiolas, samt leder vår provsmakning. La Cantina Argiolas har gått i bräschen för att skapa ”stora” sardiska viner och vi skall prova deras allra bästa. De har flera gånger blivit nominerade på den Italienska topplistan för röda viner med sitt flaggskepp ”Turiga”. Innan provsmakningen äter vi lunch på familjen Cannas trevliga restaurang. De har specialiserat sig på det ”gamla” sardiska köket med råvaror och recept från sitt närområde.. Efter provsmakning återvänder vi till hotellet med buss. Övernattning i Cagliari och middag på egen hand.

Promenad:    6 km,  2.5 h    upp: 100 m  ner: 100 m     Svårighet:   

Sångövningar kl 17-19 i Kyrkan Santa Chiara

Samövning med Musica Viva 20-21

Dag 7: Vi ägnar förmiddagen med att göra en lätt promenad på Cagliaris vackra strand ”Il Poetto”. Det är mycket lätt promenad och vi avslutar med lunch på egen hand på stranden, vid ngn av de trevliga restaurangerna som ligger som ett pärlband på vår 8 km långa strand. Eftermiddagen blir det egna aktiviteter.

Promenad: 5 km,  2 h    upp: 40 m ner: 40 m Svårighet:  

Sångövningar kl 17-20 i Kyrkan Santa Chiara

Konsert kl. 20.30.

Efter konserten har vi gemensamt mingel på hotellet.

Dag 8: Hemfärd från Olbia (3 h fina transfer). Vi besöker vingården Cantina Lilliu, som serverar med framgång sina viner på de av Sardiniens restauranger som har fått stjärnor av Guide Michelin. De har enbart  ekologisk produktion.  Vi äter en picknick lunch med lokala specialiteter, såsom ost, oliver, tomater, olivolja, lufttorkad skinka, frukt, etc tillsammans med deras bästa viner. Nöjda och belåtna efter denna smak expose’ fortsätter vi mot flygplatsen.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind (men vi är inte speciellt oroliga för detta)

 

Sardinien:
Våren är fin period för  att besöka Medelhavet, Sardinien och Italien. Vi har svenskt försommar klimat med temperaturer mellan 20 – 25° C. Vi kommer säkert att märka det stora intresset för musik under vår vistelse, det kommer att vara mycket musik, teater och film. En stor del av resan är att uppleva smaker, färger och känna dofter. Det gör man bäst på våren, när hela Sardinien står i blom, efter vinterns regnande. Under perioden april – oktober finns det få regndagar. Naturligtvis kan det komma ngt oväder, men de brukar vara över på ngn dag.
 
Det Sardiska köket brukar betraktas som ett av Italiens mest intressanta. Det har 2 st huvudinriktningar ”Terra” och ”Mare”. Terra betyder den mat som kommer från herdetraditionen. Det är en livsstil som är ganska lik den som människor levde redan vid tiden för Jesu födelse. Idag har man bara mer tekniska hjälpmedel. ”Terra” har sina bästa uttryck i det inre av Sardinien och uttrycks bäst med proukter som har sin råvarubas i fårost, getost, vetemjöl, honung, lamm, frukt, grönsaker, mandel, torkad frukt, vin, korv, lufttorkad skinka, Karl Johanssvamp, olivolja, bröd (Pane Carasau) etc.
 
Mare, betyder allt som kommer från Medelhavet. Sardinien har mycket kust, så det finns mycket fisk och skaldjur. Cagliar är känt för sina utsökta pastarätter med havets frukter. Medelhavets vitfiskar är mycket smakrika och de tillagas ofta med vin och olver i ugn.
 
Sardinien har en egen kulturell identitet och ett eget språk. Det är mycket vackert och pratas mest i mindre byar.
 
 
I Priset Ingår:
Flygresa , 1 handbagage 10 kg med maxstorlek 55 cmx40cmx20cm, 20 kg incheckad väska, del i dubbelrum inkl. frukost i 3-stjärnigt hotell alt Bed & Breakfast, 5 utflykter med guide, 1 kort stadsvandring med guide,  2 besök på vingårdar med provsmakning av deras bästa viner, 1 st middag (dryck ingår ej), 2 luncher (dryck ingår ej), 2 st mingel med småplock och dryck, alla transporter på Sardinien, svensk- talande guide och sångövningar under ledning av Per Rönnblom.
 
Ingår ej: inträde muséer, drycker tillmiddagar, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider.
 
Tillägg: Enkelrum (1750 kronor), avbeställningsskydd (400 kronor)
 
Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
 
 
 
Boendet:
Ni bor 1 natt i Olbia och 6 nätter i centrala Cagliaris gamla stadsdel, där ni på 5 minuter tar er till den lokal vi har sångövningar och där vi sista dagen skall hålla en konsert. Ni har hundratals restauranger och caféer på promenadavstånd. Ni kan välja mellan Hotell med ***-stjärnor eller lite enklare men fina Bed & Breakfast. Alla liger nära varandra och vi skapar ett litet ”sångcampus”
 
Konstnärlig ledning:
Körsången leds av Per Rönnblom. Per är mycket erfaren körledare och brinner för körsång
 
Guidning:
Ni har en svensktalande guide, under hela resan. Han kommer förse er med små axplock av kulinarisk historia, dessutom berättar han gärna om lokalhistoria, traditioner och vinkultur.
 
Utrustningstips:
Du behöver bekväma promenadskor under våra utflykter, det kan bli lite vandring varje dag och den är frivillig. Den som föredrar att vila kan göra det
Ryggsäck för dagsturer är bra, där du får plats med badkläder, handduk, solglasögon, solskydd med hög skyddsfaktor och vatten flaska 1-2 liter. Vi kommer att få tillfälle att bada i Medelhavet.
 
Det är bra att packa i handbagaget allt det som kan behövas de första dagarna, pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon och lite kläder. Tag gärna på dig dina bekväma promenadskor under flygresan. 
 
Flyg och transfer:
Alla flygtider är preliminära tills ni får boarding kort och övrig reseinfo cirka 2 veckor innan avresa.
 
Den svenska guiden möter er på flygplatsen i Olbia på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet i Olbia, transfern tar cirka 15 minuter. Dagen därpå åker och vi med buss till Costa Smeralda på Sardiniens Östkust och på eftermiddagen fortsätter vi till Cagliari.
 
 
 

Utgående

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till

Inkommande

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till

Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Sardinia Domus
Hotel Due Colonne ***
B&B L'Antica Torre
Hotel Italia ***
Hotel 4 Mori ***
Jag ger full poäng till alla ställda frågor. Alla mina förväntningar infriades med råge! Allt fungerade perfekt! Vänliga hälsningar Kate  
 
Hej o tack Vi är jättenöjda med hela resan,bra upplägg,intressanta utflykter och hela familjens engagemang. Tackar och bugar oss samt ser fram emot en kontakt när det blir ett besök i Stockholm. Välkomna Marianne o Bernt 
 
Hej bästa Mitt i Medelhavet med Måns och familj!
Hade tänkt att göra ett collage med bilder från den underbara resan men har inte hunnit.  Det kommer !
Jag kan dock inte vänta med att kommentera veckan hos er.  Det var helt suveränt härligt, roligt och givande
med så vänligt bemötande och kunnigt guidande bland Sardiniens intressanta ruiner och vackra natur.
Tack, tack, tack till er alla!   Jag har redan rekommenderat er till en annan kör och flera privatpersoner,
I all hast men med mycket värme och stor kram till er från Gunilla
 
Jag är mycket nöjd med resan! Allt var väl planerat och korrigeringar som behövde göras löstes på ett smidigt sätt. Måns var kunnig, engagerad och tålmodig. Vandringar, vingårdbesök, hotell och måltider toppen. Tack från Eva i Hallstaviks Kammarkör
 
Hej Måns, Stefanie & Emil. Jag är överhuvudtaget mycket nöjd med allt resan innehöll. Hög klass på alltsamman. Speciellt tycker jag att ert personliga engagemang var både viktigt och trevligt. Gav en känsla av personlig vän resa vilket alltid är bra. Varma hälsningar till hela famljen Marina 
 
 
Hej,
Jag har svarat på enkäten, men jag vill också per e-post skriva till er för att meddela att ert arrangemang var toppen. Uppskattar e gästvänlighet och kunnighet. Sardinien gav mersmak. Jag kommer att komma tillbaka. 
Hjärtliga hälsningar särskilt till Stefania. Jag uppskattade att hon stämde in i min barnsång: Ci sono due cocodrillo…etc och att hon sade att jag lät som una vera romanaccia. Det värmde särskilt. Kram Margareta
 
prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning