Tennisresa till Olbia på Sardinien i Italien-web_20140523_105719(1).jpg Tennisresa till Olbia på Sardinien i Italien-web_20140617_144251(1).jpg Tennisresa till Olbia på Sardinien i Italien-web_20140523_094745(1).jpg Tennisresa till Olbia på Sardinien i Italien-web_20140617_114044.jpg Tennisresa till Olbia på Sardinien i Italien-web_20140522_184948.jpg Tennisresa till Olbia på Sardinien i Italien-web_20140523_094538.jpg
Beskrivning
Ingår i resan
Resprogram
Fakta om resan
Flyg
Boende
Våra gäster om resan

Tennisresa med tränaren Per Johansson

Sardinien är kanske en av Europas bästa platser för tennis utomhus. Vår och höst påminner klimatet om svensk behaglig högsommar.
 
Vi vill erbjuda en vecka med mycket tennis, trevlig miljö, besök på vingård, god mat och dryck. Vi bor med halvpension på Geovillage**** ett 4-stjärnigt hotell, som ligger nära staden Olbia på norra delen av Sardinien. Anläggningen är perfekt för tennisgrupper och ni bor 200 meter från tennisbanorna och efter tennisspelet har ni många trevliga miljöer för relax och samtal om dagens händelser. Det finns 6 grustennisbanor, 4 st green set tennisbanor, ett Spa i världsklass, ett välutrustat gym, swimmingpool för solbad och 2 st olympiska simbassänger. Naturligtvis finns det också tillgång till massörer, som kan hjälpa trötta muskler att förbereda sig inför morgondagens tennis.
 
Vi samarbetar med tennisprofilen Per Johansson i Järfälla. Per är vår huvudtränare och han vill bjuda in dig till en härlig tennisvecka på Geovillage Tennisklubb. Vi erbjuder 3 timmar tennis per dag under 5 dagar. Vi kommer att jobba både på och utanför tennisbanan med att utveckla teknik, fysik och taktik.  Alla, från nybörjare till aktiva tävlingspelare, med passion för tennis är välkomna. Vill ni spela mer kostar ”strötimmar” 15 Euro.
 
Utöver tennis, sol och bad på Geovillage så kommer vi också att ha en tennisfri dag då vi besöker en ny vingård (mitt under skördetiden!), historiska platser och för oss okända vackra badstränder.  Vi kommer att få lära oss en hel del om Sardiniens historia och kultur.
Hotellet har stora fina rum med balkong och ni bor  200 meter från tennisbanorna. Ni bor 6 km från centrum i staden Olbia, det finns buss från hotellet och vi har ett specialpris med taxi. Fina stränder ligger 3 km från Geovillage****.
 
Geovillage har profilerat sig som ett hotell för de som vill ha fokus på träning och behaglig miljö. Det ligger bara 10 minuter resa med buss från flygplatsen i Olbia. Roger Federer har varit flera gånger på Geovillage för att träna. Det svenska simlandslaget och flera Italienska fotbollslag i Serie A har också haft träningsläger där.
 
 
I Priset Ingår:
- Halvpension på hotell Geovillage**** (drycker ingår ej)
- Flygresa (direktflyg) Stockholm, Arlanda – Olbia med Norwegianair, ToR
- Handbagage 10 kg och incheckad väska 20 kg
- Transfer på Sardinien
- Totalt 3 timmar tennis per dag (5 dagar)
 
Tillägg;
- En utflyktsdag med bl.a.badstränder, besök på vingård och Costa Smeralda (inkl. picknick lunch och vinprovning): 290 kronor/person
- Gemensam middag i Olbia centrum med provsmakning av det vita vinet  Vermentino (Norra Sardiniens stolthet) från olika vingårdar
- Enkelrum tillägg: 1.650 kronor
- Avbeställningsskydd: 400 kronor
 

Ingår ej: övriga måltider och allt som ej är angivet ovan  

Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter

 
Dag1: Ankomst till Olbia, kl 19.40. Transfer till Hotel Geovillage**** och välkomstmiddag, där Per Johansson presenterar veckans program. 
 
Dag 2:   Ni delas in i olika grupper och det blir spel med tränare kl 9- 12  därefter lunch och sedan fortsätter spel med tränare  kl 14- 17. Ni spelar 3 timmar/dag. Gemensam middag på Geovillage****.
 
Dag 3:  Spel med tränare kl 9- 12  därefter lunch och sedan fortsätter träningingen  kl 14- 17. Gemensam middag på Geovillage****.
 
Dag 4:  Spel med tränare kl 9- 12  därefter lunch och sedan fortsätter träningingen  kl 14- 17. Gemensam middag på Geovillage****.
 
Dag 5:  Spel med tränare kl 9- 12  därefter lunch och sedan fortsätter träningingen  kl 14- 17. Gemensam lunch på Geovillage**** och på kvällen provsmakar vi vin och  äter vi en gemensam middag i centrala Olbia (tillägg).
 
Dag 6:  Tennisledig dag. Vi åker på utflykt till Costa Smeralda. Det blir bad, besök på vingård och picnick lunch. Gemensam middag på Geovillage****.
 
Dag 7  Spel med tränare kl 9- 12  därefter lunch och sedan fortsätter träningingen  kl 14- 17. Gemensam middag på Geovillage****.
 
 
Dag 8: Hemresa. Vi har transfer till flygplatsen kl 17.30. 
 
Sardinien och Italien: 
Sardinien är alla Italienares semester dröm. Sardiniens alla fina sandstränder lämnar ingen oberörd. Vi bor i Olbia, som ligger ngn mil söder om ”Costa Smeralda” på Norra Sardinien, kanske Italiens mest kända semesterort. Naturligtvis gör vi en utflykt i detta natursköna område.
 
Sardinien har ett mycket intressant kök, som kan delas upp i ”Mare” och ”Terra”. ”Mare” är allt det som har fångats i Medelhavet. En pasta med ”Frutti di mare” (fisk och skaldjur) är svår att överträffa. Denna rätt skall helst  avnjutas tillsammans med ett lokalt vin av typ Vermentino (vitt). ”Terra”  är allt det som kommer från herdekulturen. Sardiskt lamm är ngt av det godaste kött man kan äta. . Det är nog ingen överdrift att säga att på Sardinien kan du hitta några av Italiens godaste ostar, Pecorino Sardo som tillverkas av fårmjölk. Fåren har naturligtvis gått på lösdrift och ätet mänga av Sardiniens aromatiska gräs och örter. Kötträtterna och Sardiniens goda ostar bör helst avnjutas med ett lokalt rött vin, Cannonau, Carignano eller Cagnulari.
 
Sardinien är Italiens näst största ö och ligger Mitt i Medelhavet. Italien och framförallt Sardinien har  ett av Europas bästa klimat. Vädret är perfekt för tennis under vår och höst, du spelar i en värme som är att jämföra med svensk högsommar. I de stora städerna påfastlandet i Italien är det oftast sommartid otroligt hett och fuktigt, däremot undviks sommartid den värsta hettan på Sardinien tack vare en svalkande havsbris. Olbia är huvudstaden på Norra Sardinien, närheten till Costa Smrealda har varit viktigt för dess starka tillväxt.
Hela Italien och Sardinien är fulla av spår av forna kulturer. Det finns både romerska och feniciska fornlämningar. Romarna var kända för att bara etablera sig i de områden där klimatet var behagligt. 
Sardiska är ett eget språk och skiljer sig radikalt från Italienska. Det talas av de flesta på landsbygden. 
I Priset Ingår:
- Halvpension på hotell Geovillage**** (drycker ingår ej)
- Flygresa (direktflyg) Stockholm, Arlanda – Olbia med Norwegianair, ToR
- Handbagage 10 kg och incheckad väska 20 kg
- Transfer på Sardinien
- Totalt 3 timmar tennis per dag (5 dagar)
 
Tillägg;
- En utflyktsdag med bl.a.badstränder, besök på vingård och Costa Smeralda (inkl. picknick lunch och vinprovning): 290 kronor/person
- Gemensam middag i Olbia centrum med provsmakning av det vita vinet  Vermentino (Norra Sardiniens stolthet) från olika vingårdar
- Enkelrum tillägg: 1.650 kronor
- Avbeställningsskydd: 400 kronor
Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter
 
 
 
Tennis och boende :
Geovillage**** har profilerat sig som ett hotell för de som vill ha fokus på träning och behaglig miljö. Det  finns 10 st tennisbanor, varav 6 st är grusbanor där vi skal spela. 
 
Geovillage**** har stora fina rum och dessutom har alla en trivsam balkong. Det finns stora fina gemensamma ytor. Lobbyn är ljus, stor och fin. I trädgården är det mysigt att sitta och smälta dagens upplevelser. Det finns flera cafèer och 2 st restauranger, som serverar både små, stora, lätta och komplicerade rätter. Det finns flera möjligheter att svalka sig efter träningen. Hotellet har 2 st olympiska simbassänger, för de som vill simma och för de som bara vill sola, bada och ”slappa” passar utomhuspoolen bra med sina solstolar. Den fina sandstranden ”Pittulongu” ligger bara 3 km bort. Det finns allt det som ett ****-stjärnigt hotell bör ha plus lite till Gym, Spa, Massörer, etc. 
 
Utrustningstips:
Tenniskläder behöver ingen närmare beskrivning, nu när det är fritt att välja efter snille och smak. Solen är stark på Sardinien, som i hela Italien och efter flera timmars spel blir man bränd, därför bör du ha en solkeps och en  kräm med hög skyddsfaktor.
Det kan vara bra att lägga det primära, som pass, pengar, biljetter, europeiska sjukförsäkringskortet, glasögon, kontaktlinser och ombyte  i handbagaget.  
 
 
 
 
 

Utgående

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
16:20:00

Arlanda

19:40:00

Olbia


Inkommande

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
20:20:00

Olbia

23:25:00

Arlanda


Vi bor på fina Hotel Geovillage****. Det finns en park på 10 ha, wifi, minibar, fina badrum, Spa, Gym, swimmingpool, 2 st restauranger, 10 st tennisbanor, idrottshall med 2 st basketplaner, 2 st 50 metersbassänger för dens om vill simma, etc
 

 

Hotel Geovillage ****

 

 
 
prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning