Cykelresa till Sardinien med Guide-img_2966-w1000-h600web.jpg Cykelresa till Sardinien med Guide-cicloturismoweb(1).jpg Cykelresa till Sardinien med Guide-web_20140915_113342(1).jpg Cykelresa till Sardinien med Guide-cala_luna_dsc_0109_.jpg Cykelresa till Sardinien med Guide-web_20140918_174013.jpg Cykelresa till Sardinien med Guide-web_20140914_173812.jpg Cykelresa till Sardinien med Guide-web_20140915_113210.jpg Cykelresa till Sardinien med Guide-web_20140915_091927(1).jpg Cykelresa till Sardinien med Guide-web_20140918_124610.jpg
Beskrivning
Ingår i resan
Resprogram
Fakta om resan
Flyg
Boende
Våra gäster om resan

Visualizza Cykel tour Sardiniens Sydkust in una mappa di dimensioni maggiori

Cykla i grupp med guide, Sardinien Sydkust i Italien

Vi har valt att förlägga vår gruppcykelresa på södra Sardinien i Italien den 3:e veckan i september. Vi cyklar i en terräng, som är normalt ansträngande för att ge dig möjlighet att njuta av den vackra naturen längs kusten. Vi har satsat extra resurser för att ge dig bästa hotellkomfort. Hotellen har exklusiva lägen och är mycket fina. Det är fin känsla att under en vecka cykla tillsammans och för att kunna skapa en bra gruppkänsla har våra grupper max 25 cyklister. Turen är lämplig för alla. Träna gärna själv hemma innan resan.

 
Du kommer att se fornlämningar från många olika epoker, intressant arkietektur, orörd natur och mycket av Medelhavet. Fantastiska sandstränder som inbjuder till en simtur i det kristall blå medelhavet kommer inte att saknas. Naturligtvis stannar vi och njuter av allt. Vår guide är mycket kunnig och beskriver gärna alla sevärdheter för dig. 
 
I alla gruppresor ingår 5 st middagar, där vi presenterar lokala specialiteter och viner. Kanske det intressantaste Italien kan erbjuda?  Vi försöker där det är möjligt alltid ge utrymme till lokala producenter och ge dem möjlighet att presentera sig och sina traditioner.
 
Picnic luncherna  äter vi tillsammans under alla cykeldagar och vi försöker alltid presentera lokala produkter. Vi vill absolut undvika allt som liknar plastförpackade energi snacks. Vi dukar upp ett bord med frukt, oliver, ostar, korvar, grönsaker, olivolja, bröd och även lite vin för den som önskar.
 
Vi transporterar ert baggage mellan varje hotel. Vi har följebil med en duktig mekaniker. Vi trimmar in cyklar enligt era önskemål innan avresan. Våra utvalda hotel är 3-och 4-stjärniga. 
 
.
 

I grundpriset ingår:
 Flygresa med alla transfer, del i dubbelrum inkl. frukost i 2-, 3- och 4-
 stjärniga hotel, cykelhyra, bagagetransport, kartor, guide, 5 st
 middagar och 6 st luncher av picknickmodel

Ingår ej: Inträde musèer, lokala hotell skatter, drycker till middagar, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider


Tillägg: Enkelrum (1.950 kronor), Elcykel (1.200 kronor) och Avbeställningsskydd (500 SEK)

Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter

Dag 1: Ankomsten
Ankomst med flyg till Cagliari och transfer till ert Hotei i Iglesias. Resan tar cirka 1 timme Cagliari. Information inför morgondagens  cykeltour. Middag på egen hand och övernattning på Hotel Corte Rubja*** eller Hotel Sport Village*** i Iglesias.
 
Dag 2: Målet är Havet 
Vi börjar dagen med briefing och överlämnande av Cyklar, hjälmar, Roadbook etc.Iglesias är huvudstaden i det gamla gruvdistriktet Sulcis, som du skall genomkorsa på cykel. Resan går mot havet och Capo Pecora via Fluminimaggiore. Du kommer  att förstå  varför kusten kallas ”Costa Verde” (Gröna Kusten), ty den evigt gröna  vilda medelhavsnaturen är ständigt närvarande. Romarna hade ett speciellt förhållande till naturen, som du kan se vid  besöket av ”Il Tempio di Antas” ( Romerskt tempel) som ligger utefter färdvägen. Grottorna ”Su Mannau” med över 6 km tunnlar är också värda ett uppehåll i cyklandet. Du bor på hotel Sardus Pater*** i Portixeddu ett hotel med en behaglig vy över medelhavet. Varför inte ett kvällsdopp innan middag? 
Cykling: 35 km - Total stigning: 650 m  svårighetsgrad:   
 
Dag 3: Den vackra kusten
Idag har vi den mest anstängande dagen framför oss. Vi cyklar igenom den gamla gruvbyn Buggerru och därefter börjar klättring uppför berget tills vi kommer till byn Nebida där en espresso alt. cappucino väntar oss. Utsikten mot det blå medelhavet är enastående, vi hinner stanna för en simtur i Cala Domestica, som är en fantastisk liten strand med kristallklart vatten. Från Nebida ser vi ”Il Pan di Zucchero”, som är en interesant bergknalle som sticker upp i medelhavet och har formen av en sockertopp. Efter Nebida börjar nedstigningen mot havet på serpentinvägar. Vi anländer till hotellet i Porto Scuso trötta och lyckliga efter dagens strapatser.Gemensam middag och övernattning på 3-stjärnigt familjedrivet Hotell.
Cykling:  52 km  - Total stigning:  max 780 m         svårighetsgrad:    
 
Dag 4: Två öar 
Efter en god frukost tar vi färjan till ön San Pietro och huvudorten som heter Carloforte. vi komer att stöta på en kultur som skiljer sig markant från övriga Sardinien. Vi besöker några av öns allra finaste sevärdheter. Befolkningen i Carloforte har en egen dialekt, som har sitt ursprung i Genova på fastlandet. Deras anfäder utvandrade först till ön Tabarka i nuvarande Tunisien för att sen slå sig ned på ön San Pietro i slutet av 1700-talet. På kvällen tar du färjan till Calasetta på ön Sant’Antioco och vi äter gemensam middag.
Cykling: 40 km - Total stigning: 390 m      svårighetsgrad:    
 
Dag 5:  Ön Sant’Antioco 
Sant’Antioco var en viktig handelsplats för Fenicierna redan 800 f.kr., de duktiga affärsidkarna som hade sin bas i det som idag kallas Libanon. Du kan besöka de mycket intressanta katakomberna och det fina museet med tillhörande arkeologiska utgrävningar. Öns landskap har behållit sin pastorala idyll med olivlundar, Carignano vinrankor, macchia mediteranea (typisk evigt grön medelhavsnatur) och det kristall blå medelhavet. Carignanodruvan har blivit något av det svarta guldet, ty den sandiga jorden kombinerat med ett torrt klimat ger ett utsökt fylligt rödvin. Naturligtvis håller du dig nära kusten under cykelturen och troligtvis hittar du en fin strand för ett svalkande dopp. Du bor och äter middag på Hotel Luci del Faro *** i Calasetta
Cykling: 44 km  - Total stigning: 405 m      svårighetsgrad:    
 
Dag 6:  På tvärs i Sulcis regionen 
Frukosten ger oss välbehövlig energi och därefter ger vi oss av mot Sant’Anna Arresi. Vi bsöker den gamla övergivna medeltidsborgen Tratalias, kyrkan Santa Maria och stranden Porto Pino. Gemensam middag.
Cykling: 57 km  - Total stigning:  max 300 m             svårighetsgrad:    
 
Dag 7: Kustresan 
Dagens tur går genom Sardiniens allra vackraste natur enligt oss. Kustvägen mellan Sant’Anna Arresi och Chia slingrar sig på bergssluttningar inbäddade på ena sidan av den evigt gröna medelhavsnaturen (macchia mediteranea) och på den andra av det kristall blå medelhavet  med dess alla små stränder. Det är en dröm för alla naturälskare. I Chia vilar vi våra trötta ben på den långa kritvita stranden och efter ett fint bad i Medelhavet  sätter vi oss i bussen och åker till vårt hotel i Cagliari. Efter en vecka ute på landet kan det vara trevligt med lite stadspuls. Övernattning i Caglari på **-stjärnigt familjedrivet hotel (Sardinia Domus) och middag på egen hand. 
Cykling: 38 km  - Total stigning:  520 m                svårighetsgrad:    
 
Dag 8: Hemresa från Cagliari flygplats (15 min med taxi).
 
 

 

SARDINIEN
 Sardinien har ett klimat som påminner en evig nordisk sommar. Vår och höst är perfekt att glida fram bland byar och ”macchia” (Macchia mediteranea, evigt grön typisk medelhavsnatur)  på en cykel

Turen går i det område som kallas Sulcis och ligger på sydvästra delen av ön. Det finns många områden som har blivit naturskyddade och inbjuder oss till att stanna upp och njuta.    I det vackra Sulcis, där fornlämningar blandas med övergivna gruver och den vackra ”macchian”. Vi stannar till vid det fascinerande rommerska templet ”Tempio di Antas”.

Fenicerna, behärskade Sardinien och hela medelhavsområdet under perioden 800-400 f. kr. Enligt de utgrävningar som har gjorts, har man kunnat se att de stimulerade odling av druvor och tillverkning av vin. Rommarna fortsatte dessa odlingar efter att de hade erövrat ön. Detta nobla jordbruk har idag en blomstrande tillvaro. Vi får många möjligheter att kontrollera sanningshalten i dessa påståenden. I den sandiga torra jorden utrycker  sig druvan Carignano på bästa sätt.
 Turen går på asfalterade vägar, som ligger insprängda mellan macchian och medelhavet. Det ljusblå kristallklara  medelhavet blir en dominerande behaglig utsikt  och det inbjuder till ett svalkande dopp.

Den sardiska matkulturen kan delas in i två huvudriktningar ”Mare e Terra” (Hav eller Jord). Den första är baserad på havets läckerheter och den andra härstammar från inlandets herdekulturar. En pasta med ”Frutti di Mar” (skaldjur) är garanterat inledningen på en lyckad kväll. En typisk maträtt i facket ”Terra” kan vara Ravioli med Pecorino.  Sardiniens  hårdostar, Pecorino, kan tävla med de allra bästa i världen. Pecorino tillverkas av opastöriserad fårmjölk. Den finns i 3 lagringstider: Fresco (1 månad), semi stagionato (4 mån) och stagionato (8 mån.) Under cykelturerna dukar vi upp en picnic lunch med lokalproducerade specialiteter.
 Sardiniskan är öns eget språk. Det liknar mycket latin och är mycket kraftfullt och vackert. Det pratas ofta utanför de större städerna.
 

I Priset Ingår:
 Flygresa med alla transfer, del i dubbelrum inkl. frukost i 2-, 3- och 4-stjärniga hotel, cykelhyra, bagagetransport, kartor, guide, 5 st middagar och 6 st luncher av picnicmodel
 

Ingår ej: Inträde musèer, lokala hotell skatter, allt som ej är angivet ovan och övriga måltider


Tillägg: Enkelrum (1.950 kronor), Elcykel (1.400 kronor) och Avbeställningsskydd (500 SEK)


Vi reserveras oss för nya skatter och avgifter

Boendet:
 Övernattning sker på 6 olika , 3- och 4-stjärniga hotel, som drivs på familjebasis och håller god standard och heter enligt nedan. Alla hotellen har en strategisk placering och är vackert belägna.

Cykeltur och guidning:
 Alla cykelturer har svensktalande guide, som har goda kunskaper i lokalhistoria, traditioner och matkultur. Vår guide leder oss under hela turen. Våra grupper har max 25 cyklister, för att för att ge fin gruppkänsla. I det fall gruppen vill dela på sig, bestämmer vi mötesplatser under turen för att gemensamt dricka en kopp espresso alt. något svalkande.  I följebilen, som transporterar vårt bagage mellan hotellen, finns det en erfaren cykelmekaniker.
 Turen är för alla som har en hygglig grundkondition. Prova gärna att cykla en liknade cykeltur innan du reser, för att få en uppfattning av vad som väntar dig.
 Vi tycker det känns bra att börja cykla  kl 9 på morgonen och att avsluta turen ungefär kl 17. Alla tider angivna gäller effektiv cykling.

 

Cykel
Cykeln är av typ ”Bemmex always 3 ” en så kallad Trekking bike med 24 växlar och aluminium ram. De har shimano komponenter, bekväm sadel, pakethållare, cykelväska, osv. Dessutom har cyklarna utrustats med extra tåliga däck. Även hjälm ingår, men du får gärna ta med din egen.
 
Du anger redan vid bokning din längd, så vi kan trimma in cykeln till din ankomst. Naturligvis kan du också använda egen cykel på turen. Alla cyklar gås igenom av vår cykeltekniker innan avresa. 
 

Utrustningstips:
 Naturligtvis njuter du mest av turen om du har ordentliga och bekväma cykelkläder, dvs cykelhjälm (om du vill kan du ta med din egen), handskar, regnkläder, kortbyxor och tröja. Syntetmaterial och ull brukar betraktas som bättre, ty de håller dig torrare än bomull.  Ordentliga cykelbyxor med med mjuka inlägg tror vi är mycket bra att ha. Naturligtvis kan du ta med egen sadel och pedaler. Vid bokning anger du dina personliga data, så att vi kan trimma in din cykel. Du kommer att cykla under en strålande sol, därför bör du ha solkeps/hatt, solglasögonen och solkräm. Glöm inte en plastficka för cykelkartan. Plåster kan också vara bra att ha med.
 Det är en god försiktighetsåtgärd att packa allt det viktigaste i handbagaget, såsom pass, pengar, biljetter, europeiska sjukföräkringskortet, glasögon, kontaktlinser och kläder till första dagen efter ankomst.
 

Flyg och transfer:
 Alla tider angående flygresan är preliminära tills vi skickar flygbiljetter/boarding kort tillsammans med övrig reseinfo senast 2 veckor innan avresa.
 Vår guide möter er på flygplatsen på Sardinien och därefter åker ni tillsammans till hotellet i Iglesias. Transfern tar cirka 1 timme.

Utgående

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
09:55:00

Arlanda

12:05:00

Frankfurt

13:35:00

Kastrup

16:15:00

Rom

14:50:00

Frankfurt

17:05:00

Cagliari

17:10:00

Rom

18:15:00

Cagliari


Inkommande

Avgång
Från
Beräknad ankomst
Till
06:20:00

Cagliari

07:25:00

Rom

09:30:00

Rom

12:15:00

Kastrup

17:50:00

Cagliari

20:00:00

Frankfurt

21:20:00

Frankfurt

23:25:00

Arlanda


Kontrollera varje paketresa för exakta flygtider. Var god observera att flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Naturligtvis meddelar vi separat större förändringar. Vi ber dig kontrollera aktuella tider med oss innan ni bokar ev. anslutningar.

Hotellen vi har valt för denna tur är 2-, 3- och 4-stjärniga, de ligger alla i trevliga miljöer med utsikt över medelhavet. Vi tror att du kommer att få en känsla av att vilja komma tillbaka till dessa  hotellmiljöer. De ligger strategiskt längs din tur. De serverar mat som baseras på Sardiska lokala råvaror och traditioner.  Kan det bli bättre?

Hotel Corte Rubja ***
Hotel Sardus Pater ***
Hotel Lido degli Spagnoli ****
Hotel Luci del faro ***
Hotel Costa Antiga ***
Sardinia Domus

Härligt att cykla på Sardinien. Sydvästra delen av ön är verkligen värd en resa. Fina hotell och bra guider

Guidningen var utmärkt under cykelturen, mycket bra luncher på fina ställen med mycket frukt,  middagarna var utmärkta, mycket mat fina hotell på bra ställen vissa hade pool.  Cykelturerna var resans höjdpunkt med mycket fina vyer lagom tempo mycket raster och Måns som hela tiden berättade om Sardinien. En  del långa och sega backar. Vi gjorde en del intresanta stopp under cyklingen och servicen under resan var perfekt. Alla tider klaffade tack Måns för en underbar resa. Sven-Åke 

Allt fungerade toppen under vår cykling

 

Helt fantastiskt ! 
5 * (stjärnor) på ALLT
Stefan
prenumerera idag

senaste erbjudanden

Inloggning